Netflix kondigt nieuwe animereeks aan van ‘The One Piece’

De manga One Piece krijgt een nieuwe reeks op Netflix. Deze keer gaat het niet om een live-actionbewerking, maar om een nieuwe anime die gebaseerd is op de bekende boeken van Eiichiro Oda. De reeks zal gemaakt worden door de bekende studio Wit.

One Piece was een van dé hits van dit jaar op Netflix. De reeks is een live-actionbewerking van de gelijknamige manga. Die Japanse graphic novel van Eiichiro Oda verscheen voor het eerst in 1997 en ondertussen zijn er al 106 volumes van uitgebracht. In totaal zijn 516,6 miljoen exemplaren verkocht van One Piece in 61 landen wereldwijd. Daarmee is het met voorsprong de populairste manga aller tijden.

Die trouwe fanbase keek ook massaal naar de live-actionremake op Netflix. Het was dan ook geen verrassing toen Netflix bekendmaakte dat One Piece een tweede seizoen zou krijgen. 

Anime

Maar er is dus nog meer. Netflix heeft namelijk zojuist een nieuwe animereeks aangekondigd van The One Piece. De manga is in het verleden al verwerkt tot een anime met ondertussen al 20 seizoenen en meer dan duizend afleveringen. Niet iedereen is echter een even grote fan van deze anime omdat het verhaal heel traag gaat. Daarnaast kende de productie vaak financiële problemen, wat gevolgen had voor de kwaliteit van sommige seizoenen

Daarom besloot Netflix een nieuwe animeversie te maken. Daarvoor schakelde het de studio Wit in. Die waren in het verleden al onder andere verantwoordelijk voor Spy x Family en de eerste drie seizoenen van Attack on Titan. De nieuwe reeks krijgt de naam The One Piece en volgt het verhaal van de manga, beginnend bij de avonturen van Monkey D. Luffy in de East Blue-saga. Dat is hetzelfde verhaal als in de live-actionremake One Piece, die nu al op Netflix te zien is. Wanneer de anime te zien zal zijn op Netflix is nog niet bekendgemaakt.

Bekijk hier de aankondiging van The One Piece:

Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...