‘Sex Education’ krijgt tweede seizoen: “Otis is coming … back for season 2”

‘Sex Education’ krijgt tweede seizoen: “Otis is coming … back for season 2”

Netflix laat er geen gras over groeien en kondigt al meteen een tweede seizoen aan van ‘Sex Education’. Het nieuwste pareltje van Netflix werd volgens de streamingdienst al tientallen miljoenen keren bekeken, en dat amper enkele weken na de release. De serie zal al zeker acht nieuwe afleveringen gaan krijgen.

“Otis Milburn is coming …. back for season 2.” Gepaster kon Netflix het nieuwe seizoen van hun nieuwe hit Sex Education niet aankondigen. Meteen maakten ze ook bekend dat het tweede seizoen, net zoals het eerste, acht afleveringen zal tellen. Lang zullen we trouwens niet op dat nieuwe seizoen moeten wachten, want volgens Netflix krijgen we seizoen twee al dit voorjaar op ons bord gegooid. Voor dat tweede seizoen zullen alle hoofdrolspelers terugkeren.

“Het was zo spannend om te zien hoe het eerste seizoen ontvangen zou worden”, reageert showrunner Laurie Nunn. “Dat mensen over de hele wereld zich zo verbonden voelden met de personages die als ideeën in mijn hoofd zijn ontstaan, is ongelooflijk. Ik ben enorm dankbaar voor iedereen die de tijd heeft genomen om naar de serie te kijken, en ik kan niet wachten om deze geweldige reis voort te zetten.”

Miljoenen keer bekeken

Het is niet onlogisch dat Netflix al snel een hernieuwing aankondigt. De streamingdienst geeft niet vaak kijkcijfers vrij, maar midden januari kondigden ze al aan dat zowel You als Sex Education goed op weg waren om na amper vier weken maar liefst 40 miljoen keer bekeken te zijn.

De serie vertelt het verhaal van Otis (Asa Butterfield), de zoon van een, heel open, seksuologe (gespeeld door de iconische Gillian Anderson). Otis is niet meteen een van de populairste studenten in Mooredale High, maar samen met outcast Maeve (Emma Mackey) start hij met het geven van sekstherapie aan z’n medestudenten. Hoewel Otis zelf z’n eigen seksuele problemen kent, heeft hij wel de theoretische kennis van z’n moeder overgenomen en helpt hij verschillende collega-studenten met hun problemen. De serie slaagt er zo in een reeks taboes op een heel bevattelijke manier bespreekbaar te maken.

Seks en seksualiteit staat centraal in de reeks, maar de droge manier waarop sommige personages ermee omgaan, zorgt regelmatig voor hilariteit. Zo staat de serie ook bekend omwille van z’n vele oneliners, die ze uiteraard maar al te graag delen op sociale media.

Hieronder een aantal van de beste quotes uit de serie (opgepast voor spoilers!):

En natuurlijk de nu al iconische uitspraak: “It’s my vagina!

Lees hier zeker ook onze uitgebreide review van het eerste seizoen. Sex Education al helemaal uitgekeken en op zoek naar iets nieuw? Neem dan een kijkje op onze lijst met de 50 beste series op Netflix!

Gesponsorde artikelen