Shakira verkozen tot Billboard’s allereerste ‘Latin Woman of the Year’

Colombiaanse zangeres Shakira is door Amerikaans weekblad Billboard verkozen tot Latin Woman of the Year. Het tijdschrift, dat zich vooral met de muziekwereld bezighoudt, noemt de 46-jarige zangeres “de ultieme vrouw in de muziekindustrie”.

Shakira’s bekroning tot Latin Woman of the Year komt er na een buitengewoon jaar waarin ze verschillende records brak. Zo veroverde Shakira met haar nummer Monotonía de titel van het grootste Spaanstalige debuut van 2022. In januari 2023 debuteerde haar nummer Shakira: BZRP Music Sessions #53 op nummer 9 in de Hot 100-hitlijst van Billboard, waarmee ze de eerste vrouw was die de top 10 van de hitlijst bereikte met een Spaans nummer.

De vrouw van de muziek

“Shakira is de ultieme vrouw van de muziek”, zegt Leila Cobo van Billboard. “Dankzij haar hebben Latijns-Amerikaanse vrouwen over de hele wereld de kracht gekregen om diep persoonlijke muziek te schrijven en uit te voeren. Ze creëerde helemaal in haar eentje een beweging en is vandaag de dag nog steeds relevanter dan ooit, met gratie, een diepe traditie van teruggeven en enorm talent. Ze is de definitie van een vrouw in de muziek.”

Shakira, die vooral bekend werd door nummers als Hips Don’t Lie, Whenever, Wherever en Waka Waka (This Time for Africa), startte haar carrière al op jonge leeftijd. Op haar 13de kreeg ze haar eerste platencontract bij Sony Music. Haar eerste single heette Magia en dat nummer ging toen over haar eerste vriendje ooit dat Oscar heette. In die jaren tussen dan en nu is Shakira uitgegroeid tot één van de artiesten met de meest verkochte platen en blijft ze Latijns-Amerikaanse vrouwen inspireren met haar muziek.

Shakira zal de Latin Woman of the Year-onderscheiding in ontvangst nemen op 7 mei, tijdens een awardshow voor Latijns-Amerikaanse vrouwen in de muziekwereld. Die zal op het Spaanse omroep Telemundo uitgezonden worden.

Meer
Lees meer...