Left Right
scrollTop top

Shane Dawson laat weten dat hij zal terugkeren naar YouTube


Shane Dawson
© YouTube Shane

Op dit moment is het al bijna een jaar geleden dat Shane Dawson een video deelde op YouTube. Door verschillende controverses is hij van de radar verdwenen, maar dat is niet voor altijd, laat hij nu weten.

Sinds vorig jaar heeft Shane Dawson geen nieuwe video’s meer geüpload op zijn YouTubekanaal met meer dan 20 miljoen volgers. Maar daar kan mogelijk snel verandering in komen.

Shane Dawson

Shane Dawson ligt al langer onder vuur om verschillende redenen. Allereerst zijn er oude video’s waarin hij zich racistisch uitliet en waarin hij aan ‘blackface’ deed. Ook beschuldigde Jaden Smith Dawson ervan zijn zus Willow geseksualiseerd te hebben toen ze nog minderjarig was. De voorlopig laatste video op het account van Shane Dawson is een video waarin hij reageert op deze beschuldigingen.

Maar de reden van Shane’s vertrek van YouTube hangt samen met het drama tussen Tati Westbrook en James Charles. In 2019 dropte Tati Westbrook een video van 40 minuten waarin ze James Charles volledig de grond in boorde. Hij zou haar verraden hebben als vriend en zou daarbovenop ook nog eens “z’n zinnen gezet hebben op heteromannen”. Die video bleef ook niet zonder gevolgen, want James Charles verloor massaal volgers.

Maar in de zomer van 2020 maakte Tati Westbrook in een nieuwe video duidelijk dat haar video over James Charles volledig gebaseerd was op leugens die haar ingefluisterd werden door Jeffree Star en Shane Dawson. Volgens Tati was dit allemaal onderdeel van een plan van de twee om het imago van James Charles te schaden en er zo voor te zorgen dat hij niet populairder zou worden dan hen. Shane Dawson reageerde toen vrijwel meteen op de video van Tati in een korte livestream op Instagram. Daarin noemt hij Tati gestoord en een leugenaar. Sindsdien heeft Shane Dawson geen nieuwe video’s meer gemaakt op YouTube.

Terugkeer naar YouTube

Toch was Shane niet helemaal verdwenen van de website. Zijn verloofde Ryland Adams post namelijk wel nog video’s waarin Shane geregeld opduikt. Ook bleef hij actief op Twitter en Instagram. Het is dan ook op Instagram dat hij laat weten dat hij in de toekomst nog video’s zal posten op YouTube.

Bij een vakantiefoto met Ryland schrijft hij: “De vaders hebben het huis verlaten. PS: Ik weet dat ik al lang geen video’s heb gepost en ik beloof dat het niet is omdat ik niet wil. Ik probeer in een goede mindset te blijven en gelukkig te zijn. Ik beloof dat ik mijn kanaal niet ga verwaarlozen nadat ik er 15 jaar aan gewerkt heb. Het afgelopen jaar heb ik mijn leven opnieuw geëvalueerd en heb ik uitgezocht wat ik ermee wil doen. Het leven is kort en ik ben dankbaar voor elke seconde. Ik hoop dat alles goed gaat met jullie! Ik mis jullie!”

Bekijk hier de post op Instagram:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…