Simon Cowell heeft “geluk dat hij nog leeft” na tweede fietsongeluk met e-bike

Het America’s Got Talent-jurylid Simon Cowell (62) kreeg vorige week een ongeluk met zijn elektrische fiets en moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Dat beweren meerdere Britse mediarapporten die op dinsdagavond opdoken. Het is al de tweede keer dat het bekende tv-gezicht zo’n angstaanjagende crash meemaakt.

De 62-jarige Simon Cowell, voornamelijk bekend als jurylid in America’s Got Talent, Britain’s Got Talent en The X Factor, raakte afgelopen donderdag betrokken bij een fietsongeluk in de buurt van zijn huis in Londen. Hierdoor moest hij met spoed opgenomen worden in het ziekenhuis met een vermoedelijke hersenschudding, een gebroken arm en snijwonden in het gezicht, maar werd vervolgens niet lang daarna ontslagen. Dat beweren meerdere Britse media.

Het ongeluk

Cowell reed zo’n 32 km/uur toen toen hij plots over zijn stuur vloog en tegen de weg knalde, zonder een helm aan. “Simon zat op de e-bike met zijn elektromotor aan, toen de fiets uitgleed op een natte plek”, vertelde een bron dicht bij Cowell aan de Britse tabloid The Mirror.

“Hij vloog over het stuur midden op de weg en heeft geluk dat hij nog leeft, want hij droeg geen helm. Er stroomde bloed uit zijn gezicht, maar gelukkig kon hij hulp krijgen van voorbijgangers. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en röntgenfoto’s toonden aan dat hij zijn arm had gebroken. Hij heeft zijn arm in het gips en is nu aan de beterhand, maar zal nog een tijdje moeten rusten.”

Tweede keer

Het ongeluk volgde slechts 18 maanden nadat Cowell zijn rug brak bij een eerder fietsongeluk in Malibu. Hierdoor moest hij een lange pauze nemen van zijn werk op televisie voor een operatie, uitgebreide revalidatie en herstel.

In 2021 werd zijn populaire talentenjacht The X Factor na 17 jaar geannuleerd. Aanvankelijk zou hij de muziektalentenjacht Walk the Line jureren, maar hij werd vervangen door muzikant Gary Barlow. Hij bleef toch bij de show en concentreerde zich op zijn rol als showmaker en uitvoerend producent. Datzelfde jaar annuleerde Cowell zelf zijn geplande optreden als jurylid bij de The X Factor Israel. Onlangs rondde hij wel de opnames van het nieuwe seizoen van Britain’s Got Talent af, dat in april wordt uitgezonden.

Cowells zevenjarige zoon Eric, die hij deelt met verloofde Lauren Silverman, koos naar verluidt het gips van zijn vader en heeft hun twee honden, Squiddly en Diddly, erop getekend. Ondanks dat dit zijn tweede grote ontsnapping aan de dood is, houdt Simon wel vol dat hij de elektrische fiets niet zal dumpen. “Maar hij zal wel een helm gaan dragen”, concludeerde de bron.

Meer
Lees meer...