‘Sly’: Netflixdocumentaire over Sylvester Stallone krijgt trailer

Netflix brengt de laatste tijd steeds vaker documentaires uit. De volgende in dat rijtje is Sly. Deze documentaire vertelt het wonderlijke levensverhaal van acteur, scenarist, regisseur en producer Sylvester Stallone. Sly verschijnt in november 2023 op de streamingdienst en kreeg zojuist een teaser.

Nadat Arnold Schwarzenegger met Arnold recent een driedelige documentairereeks kreeg op Netflix is het later dit jaar tijd voor die andere superheld, Sylvester Stallone. “Sly is een documentaire die zowel gaat over het leven en de carrière van de voor een Oscar genomineerde acteur-scenarist-regisseur-producer als over de personages die hij in de loop der jaren tot leven heeft gebracht. Het toont een volledige en intieme kijk op de successen en moeilijkheden van Stallone, samen met de onuitwisbare personages die hij heeft gecreëerd”, zegt Netflix daarover.

Rocky en Rambo

De streamingdienst verwijst daarbij uiteraard naar de iconische personages Rocky Balboa en John Rambo. Sylvester Stallone speelde beide personages in respectievelijk zes en vijf films. Zij zouden ook zijn carrière, die ondertussen al vijftig jaar duurt, tekenen en hem voor eeuwig in het collectieve geheugen zetten als actieheld. Het leverde hem ook drie Oscarnominaties op.

Sly is geregisseerd door Thom Zimny. Die maakte eerder al heel wat documentaires over Bruce Springsteen en was ook verantwoordelijk voor de docu The Gift: The Journey of Johnny Cash. Voor Sly kreeg hij exclusieve toegang tot Sylvester Stallone.

Bekijk hier de teaser trailer van Sly:

Sly is vanaf november 2023 te zien op Netflix. In tussentijd nog op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste series op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...