Documentaire ‘Arnold’ over bodybuilder, acteur en politicus Schwarzenegger krijgt trailer

Levende legende Arnold Schwarzenegger wordt heel binnenkort op Netflix geëerd met een driedelige documentaire die kortweg Arnold heet. Die behandelt de drie heel verschillende carrières van de 75-jarige Oostenrijkse Amerikaan.

De in Oostenrijk geboren Arnold Schwarzenegger begon zijn carrière als bodybuilder en won in de jaren 70 zes keer de bekende wedstrijd Mr. Olympia. Rond die periode begon hij ook aan zijn acteercarrière met verschillende actierollen. Daarbij zou hij vooral in de rollen van Conan the Barbarian en zeker als Terminator een blijvende indruk maken. Tussen 2003 en 2011 was Schwarzenegger, die ook als zakenman actief is, gouverneur van de Amerikaanse staat Californië. Ook het acteren heeft hij nooit helemaal achter zich gelaten, want binnenkort maakt hij zelfs zijn debuut in een fictieserie, namelijk in FUBAR op Netflix.

Arnold

Het mag dus duidelijk zijn dat Arnold Schwarzenegger een zeer druk leven heeft geleid. “Als je altijd honger hebt, ben je nooit echt tevreden”, is dan ook een heel kenmerkende uitspraak van hem die zijn leven typeert. Als jongen uit een klein stadje in Oostenrijk heeft hij zichzelf doorheen zijn leven meermaals met succes heruitgevonden. In de zopas gedeelde trailer van Arnold krijg je alvast een voorsmaakje van wat je van de documentaire mag verwachten.

De documentairereeks Arnold die binnenkort op Netflix te zien is, bevat drie afleveringen: Arnold als atleet, Arnold als acteur en Arnold als Amerikaan. De docureeks is geregisseerd door Lesley Chilcott, die in 2006 doorbrak met het Oscarwinnende An Inconvenient Truth van Al Gore.

Bekijk hier de trailer van Arnold:

Arnold is vanaf woensdag 7 juni te streamen op Netflix. Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...