‘Small Things Like These’ van Tim Mielants met Cillian Murphy in de hoofdrol opent Filmfestival Berlijn

De film Small Things Like These van de Belgische regisseur Tim Mielants is gekozen als openingsfilm voor het Internationale Filmfestival van Berlijn. De film speelt zich af in Ierland met de Ierse acteur Cillian Murphy in de hoofdrol.

De Belgische regisseur Tim Mielants bracht vorig jaar de film Wil uit, maar ondertussen werkte hij ook aan een andere film. Small Things Like These is een Belgisch-Ierse productie met Cillian Murphy, die vorig jaar indruk maakte in Oppenheimer, in de hoofdrol. De film heeft voorlopig nog geen releasedatum, maar zal voor de eerste keer getoond worden op het Filmfestival van Berlijn, waar het de openingsfilm van het festival wordt.

Small Things Like These

Small Things Like These is gebaseerd op de gelijknamige roman van Claire Keegan en vertelt het verhaal van Bill Furlong (Cillian Murphy), een kolenhandelaar in een klein dorpje in Ierland. De film speelt zich af in 1985, enkele weken voor Kerstmis. Dit is traditioneel een drukke periode voor de kolenhandelaar, maar het belooft een extra spannende tijd te worden. Op een dag ontdekt Bill namelijk iets waardoor hij de confrontatie moet aangaan met zijn eigen verleden en de stilte van het dorp dat gecontroleerd wordt door de kerk.

De film is geregisseerd door de Belg Tim Mielants, die vorig jaar indruk maakte met de film Wil. Cillian Murphy is ook betrokken bij de film als producer, net als Matt Damon via zijn productiehuis Artists Equity. Naast Cillian Murphy zullen ook Ciarán Hinds, Emily Watson en Clare Dunne te zien zijn in de film.

Het is nog niet geweten wanneer Small Things Like These in de Belgische zalen zal verschijnen.

Meer
Lees meer...