‘Snackmasters’: Chefs Wout Bru en Jelle Beeckman zoeken het vriespunt op

Het nieuwe seizoen van Snackmasters is in volle gang. In tegenstelling tot vorige seizoenen wordt de wedstrijd deze keer in goeie banen geleid door Mathieu Terryn en Bockie De Repper. Vorige weken zagen we al de frituursnack Lucifer en de zwanworstjes, maar deze keer gaat het om een koude snack: de frisko.

In Snackmasters gaan acht topchefs aan de slag om legendarische snacks na te maken. Op drie dagen tijd proberen ze een identieke kopie te maken van een bekende snack. Na drie dagen staan de chefs tegenover elkaar in de fabriek waar ze elk een perfecte kopie van de snack proberen te maken. Een driekoppige jury bepaalt wie de winnaar is.

Frisko’s

De komende weken zullen heel wat bekende snacks de revue passeren. Eerder zagen we al de Lucifer en de zwanworstjes en de komende weken zullen de Dinosauruskoek, Pim’s, Pizza Mozzarella en de Big Mac nog volgen. Maar deze week is het tijd voor de Frisko, een van de bekendste crèmekes aller tijden. “Geniaal in zijn eenvoud”, volgens Mathieu Terryn. “De allerbelangrijkste snack op een stok uit mijn leven”, klinkt het bij Bockie De Repper.

De twee trekken naar Gent en Durbuy, waar chefs Jelle Beeckman en Wout Bru staan te wachten. Jelle is beter bekend als “The Messy Chef“. En dat is geen cadeau voor hem tijdens het maken van zijn Frisko en het afmeten van zijn ingrediënten. Zeker niet als hij hoort dat sterrenchef Wout Bru zijn tegenstander is. Die heeft namelijk al een paar keer aan het programma deelgenomen en is niet van plan zich zomaar gewonnen te geven.

Bekijk de preview hier:

Snackmasters is elke woensdag om 20.35 uur te zien.

Meer
Lees meer...