Left Right
scrollTop top

Sony biedt gratis PlayStation-games aan tijdens de coronacrisis


Sony Play At Home
© Sony – Pexels

We blijven ondertussen al een tijdje thuis om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. En eerlijk gezegd, we zijn de tel al lang kwijt hoelang we in deze eenzame lockdown zitten. Veel is er dan ook niet meer te doen behalve de logische zaken, zoals oneindig veel Netflix kijken of urenlang gamen. En dat is ook wat de meesten doen tijdens deze coronacrisis.

Maar opgelet, want overdreven gamen kan een serieuze invloed op je lichaam hebben. Zo kwam er onlangs een schokkende animatie uit die toont hoe gameverslaafden er over 20 jaar uitzien. En dat beeld is allesbehalve gezond. Maar goed, voldoende pauzeren tijdens het gamen kan al wonderen doen! En omdat we bijna niks anders kunnen doen dan gamen, wil Sony z’n gamers bedanken.

Play At Home

Omdat de meesten veilig thuis blijven zoals gevraagd is, lanceert Sony een nieuw initiatief. Met Play At Home wil de PlayStation-producent iedereen bedanken die zijn of haar steentje bijdraagt om de impact van de coronapandemie te verminderen.

In een blogpost vertelde Sony Interactive Entertainment: “Mensen over de hele wereld doen er goed aan thuis te blijven om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. We zijn iedereen die fysiek afstand houdt zeer dankbaar en nemen onze verantwoordelijkheid als home entertainment-platform serieus, dus we vragen onze gemeenschap om de veilige keuze en de noodzaak om thuis te spelen te blijven ondersteunen.”

Gratis games

Om de PlayStation-community thuis te vermaken, biedt Sony enkele gratis games aan. Deze spelletjes kan je vanaf 16 april tot en met 6 mei downloaden in de PlayStation Store. Daarnaast heeft Sony nog beter nieuws: eens je de games hebt aangeschaft, zijn ze na de actie gewoon van jou! Om die eenzame verveling te bestrijden, krijg je onder andere Uncharted: The Nathan Drake Collection cadeau. En zoals de titel al verraadt, is dit niet één spel, maar drie games! De collectie bestaat uit: Uncharted: Drake’s Fortune, Uncharted 2: Among Thieves, and Uncharted 3: Drake’s Deception.

Bovendien kan je ook het avonturenspel Journey gratis downloaden. Perfect dus om met deze games even aan de realiteit te ontsnappen. Wel hamert Sony er nogmaals op dat het downloaden van deze games wat langer kan duren. Onlangs kondigde het bedrijf aan dat ze de downloads vertragen om zo de toegang tot het internet in de VS en Europa te behouden.

Fonds

Daarnaast richt Sony met het Play At Home-initiatief een fonds op om kleinere onafhankelijke gamestudio’s die mogelijk financiële problemen hebben door de coronacrisis te helpen. Zo meldt Sony Interactive Entertainment (SIE): “Onafhankelijke ontwikkelaars zijn van vitaal belang voor het hart en de ziel van de gamecommunity en we begrijpen de moeilijkheden en financiële problemen waar veel kleinere gamestudio’s mee te maken hebben. SIE heeft daarom een fonds ontwikkeld om hen in deze tijd te ondersteunen. We hebben 10 miljoen dollar vrijgemaakt om onze onafhankelijke ontwikkelingspartners te ondersteunen.”

Onthoud dus maar: stay safe, play at home!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…