Special ’30 jaar Samson & Gert’ zaterdag eindelijk te zien

Samson en Gert waren vorig jaar volop bezig met hun afscheidsshow toen het coronavirus uitbrak. Daardoor moesten de shows in het Studio 100-theater in Puurs uitgesteld worden, maar kon ook de special 30 jaar Samson & Gert niet opgenomen worden. Ondertussen is dat (zonder publiek) wel gebeurd. Het resultaat krijgen we zaterdag te zien op Eén.

Na de FC De Kampioenen Kerstspecial pakt Eén deze week uit met nog meer nostalgie. Zo krijgen we eindelijk de langverwachte special 30 jaar Samson & Gert te zien over, jawel, 30 jaar van onze favoriete pratende hond en zijn baasje.

30 jaar Samson & Gert

Op 2 september 1990 werd de allereerste aflevering van Samson & Gert uitgezonden. Dit jaar was dat dus precies 30 jaar geleden. Daarom stond er een heel jaar vol Samson & Gert gepland. Uiteraard waren er de Samson & Gert Afscheidsshows in het Studio 100-theater in Puurs, maar er stond ook een special op de planning.

Bij die special zouden er normaal fans van het eerste uur aanwezig zijn, maar door de coronamaatregelen was dat niet mogelijk. Daarom krijgen we nu op zaterdag 2 januari de special 30 jaar Samson & Gert te zien. Deze werd opgenomen in een intieme kring met de acteurs uit de reeks en superfans Niels Destadsbader en Siska Schoeters.

Decor nagebouwd

Voor de special werd het iconische decor van Samson & Gert nagebouwd. Zo zullen we dus Gert Verhulst (Gert), Koen Crucke (Alberto), Walter De Donder (De Burgemeester) en Walter Baele (Eugène Van Leemhuyzen) te zien krijgen in de iconische (en al minstens 20 jaar gedateerde) zetel van Gert.

Samen zullen ze oude fragmenten uit de reeks herbekijken en herinneringen ophalen aan de vele uren die ze samen op de set doorbrachten. Oorspronkelijk moest deze special het afscheid van Gert als baasje van Samson zijn. Maar door het uitstel van de afscheidsshows, zal Gert dus nog wat langer met Samson te zien zijn en zal zijn dochter Marie de bekende bobtail pas later in huis nemen.

30 jaar Samson & Gert is op zaterdag 2 januari 2021 om 20.40 uur te zien op Eén.

Meer
Lees meer...