‘Samson & Gert’: Marie Verhulst is nieuwe baasje van Samson

Gert Verhulst kondigde een aantal weken geleden aan dat hij ging stoppen met Samson & Gert. Dat nieuws kon op veel verdriet rekenen bij menig twintiger. Maar Verhulst besloot dat er wel een nieuw baasje zou komen voor zijn trouwe viervoeter. Die opvolger maakte hij vandaag bekend. Verhulst koos voor Marie Verhulst om hem op te volgen.

Het originele baasje van Samson, Gert Verhulst, kondigde een aantal weken geleden het trieste nieuws aan dat Samson & Gert zou stoppen. Maar hij vertelde er ook ineens bij dat Samson een nieuw baasje zou krijgen. Binnen Studio 100 kreeg de opvolger van Gertje de naam Jefke en vandaag werd eindelijk bekende wie dat mysterieuze Jefke precies is. Tijdens de eerste afscheidsshow die vandaag plaatsvond in het Studio 100 Pop-Up Theater maakte Verhulst bekend dat zijn dochter Marie Verhulst de nieuwe opvolgster is.

Marie Verhulst

Marie Verhulst kwam tijdens de première van de eerste show uit een soort cadeau gesprongen. Toen kondigde Verhulst aan dat zij het nieuwe baasje van Samson zou worden.

Hieronder zie je de aankondiging tijdens de afscheidstour:

Laatst lanceerde Gert Verhulst ook al het laatste liedje van de originele bezetting van Samson & Gert. Dat kreeg de toepasselijke naam Het allerlaatste liedje. Het lied is een ode aan alle avonturen die het duo samen met hun bende vrienden meemaakte.

Hieronder kan je de allerlaatste videoclip van Samson & Gert bekijken:

Na dertig jaar geeft Verhulst de fakkel dus door aan zijn dochter Marie Verhulst. De burgemeester, Van Leemhuyzen, kapper Alberto en Octaaf lieten in eerdere interviews in ieder geval al weten dat ze het zéker nog zien zitten om door te gaan met het nieuwe concept.

Nostalgische weetjes over Samson & Gert

Samson & Gert werd voor het eerst uitgezonden in 1989. Toen bestond het programma alleen maar uit Gert Verhulst en zijn hond Samson. De andere personages zijn pas later toegevoegd aan de serie. In het begin deden Gert en Samson alleen maar aankondigen op de televisie.

Hieronder zie je de eerste keer dat het duo op tv kwam:

https://www.youtube.com/watch?v=9HSxW40OB5s

Een alombekende figuur die we nooit te zien kregen was Marlèneke. Dat was de fictieve vriendin van Gert. “Marlèneke kregen we nooit te zien omwille van budgettaire redenen. Dan konden we een actrice uitsparen. Ze is in het begin van de serie geïntroduceerd. Toen zat Gert naast Samson in een studio zonder decor of andere personages”, vertelt Verhulst aan NOS.

In het begin van de serie was er namelijk enkel een telefoon in de studio en het was heel vaak Marlèneke die belde naar Gert. “Toen er personages bijkwamen in de serie was zij al zo een mythisch figuur geworden dat het niet meer mogelijk was om ze op te voeren, gespeeld door een actrice. Elk kind had namelijk al een soort beeld hoe ze eruit zou zien en daarom hebben we besloten om geen actrice te zoeken.”

Meer
Lees meer...