‘Special Forces’: Nieuwe opdracht zorgt voor confrontatie tussen Loïc Van Impe en Olivier Deschacht

In Special Forces zijn er nog zes rekruten bezig met de opleiding. De vermoeidheid en uitputting begint daarbij een steeds grotere rol te spelen. Het is dan ook niet onlogisch dat frustraties de kop durven opsteken. Dat is in de volgende aflevering bijvoorbeeld het geval tussen Olivier Deschacht en Loïc Van Impe.

De opleiding in Special Forces is ondertussen meer dan halfweg. Van de elf rekruten die aan het programma begonnen, zijn er ook al maar zes meer over. Het gaat om Davina Simons, Olivier Deschacht, Saïd Boumazoughe, Ismaïl Abdoul, Loïc Van Impe en Jan Bakelants.

Deze zes overgebleven rekruten staan opnieuw voor enkele zware opdrachten. Zo is er het niets ontziende peer report en de zeer uitdagende bear crawl over een ravijn.

Cover stories

Daarnaast krijgt het zestal ook les over ‘cover stories’. “Als wij een opdracht uitvoeren op vijandelijk terrein en de vijand mag niet weten wat de eigenlijke missie is, gaan we een fictieve missie vertellen om de eigenlijke opdracht te verdoezelen”, legt chef Blom uit.

Tijdens het ontbijt beslist Loïc Van Impe om de daad bij het woord te voegen en hun verhaal tot in de details uit te werken. Dat werkt echter op de zenuwen van Olivier Deschacht. “Je moet ook niet te ver gaan. Ik kan niet veel onthouden en ga het echt simpel houden. Ik ben niet lang naar school geweest, ik ben niet zo slim als jullie. Als jullie meer info geven dan ik kan onthouden, wordt het ook ongeloofwaardig voor mij”, zegt hij eerlijk.

Loïc blijft echter volhouden dat hun verhaal uitgebreid genoeg moet zijn. “We moeten niet nonchalant worden hé boys. Als ze drie vragen stellen, dan vallen we door de mand”, zegt hij.

Bekijk het fragment in Special Forces:

Special Forces is elke maandag om 20.40 uur te zien op VTM en staat ook op Streamz.

Meer
Lees meer...