‘Special Forces’: Overleeft de groep het genadeloze peer report?

In de zesde aflevering van Special Forces gaat de loodzware opleiding verder met de zes overgebleven rekruten. Zij staan deze week niet enkel voor enkele zware fysieke proeven, maar moeten zich ook wagen aan een ‘peer report’. Daarin moeten ze elkaar eerlijk beoordelen en niemand sparen.

De opleiding in Special Forces is ondertussen meer dan halfweg. Van de elf rekruten die aan het programma begonnen, zijn er ook al maar zes meer over. Het gaat om Davina Simons, Olivier Deschacht, Saïd Boumazoughe, Ismaïl Abdoul, Loïc Van Impe en Jan Bakelants.

Peer report en bear crawl

Deze zes zullen elkaar deze week nog iets beter leren kennen. Het is namelijk tijd voor het jaarlijkse ‘peer report’. Daarin moeten de rekruten eerlijk zijn over zichzelf en over de andere groepsleden. Wie is de beste? Wie is de leider? Wie is de zwakste? En met wie wil je wel en niet op eindmissie? De cheffen willen hierbij niet dat er rond de pot gedraaid wordt, maar ze willen namen horen. Deze opdracht doet meteen twee leiders opstaan, maar zorgt ook voor kritiek op de teamcapaciteiten van één iemand.

Nadat de groepsdynamiek door het peer report door elkaar geschud is, moeten de rekruten in Special Forces opnieuw samenwerken. Dat doen ze tijdens de ‘bear crawl’. Daarin kruipen ze over een diepe kloof op twee touwen. Vooral het moment waarop de kandidaten elkaar moeten passeren, zorgt voor moeilijkheden. Davina Simons, de laatste overgebleven vrouw, krijgt het heel moeilijk.

Bekijk het fragment in Special Forces:

Special Forces is elke maandag om 20.40 uur te zien op VTM en staat ook op Streamz.

Meer
Lees meer...