‘Special Forces’: Eén rekruut haalt succesvol de eindstreep

Na een loodzware opleiding heeft televisiekok Loïc Van Impe als enige dit seizoen Special Forces tot een goed einde gebracht. Olivier Deschacht haalde ook de eindmissie, maar kon die niet volbrengen.

Acteur Saïd Boumazoughe, kok Loïc Van Impe, voormalig voetballer Olivier Deschacht en voormalig wielrenner Jan Bakelants. Deze vier speelden de finale van Special Forces.

Jan Bakelants en Saïd Boumazoughe

Voor Jan Bakelants en Saïd Boumazoughe eindigde het avontuur in die finale al snel. Die finale begon met een vijandige ondervraging en nog voor die goed en wel begon, gaf Jan er de brui aan. “Ik geef niet makkelijk op, maar ik voelde me heel benauwd. Ik wist niet hoe lang het nog zou duren”, gaf hij aan.

Bij Saïd was het het koud water dat hem te veel werd. “Ik kan niet meer. Ik heb mijn best gedaan, maar het is wat het is”, zei hij.

Special Forces Jan Bakelants Saïd Boumazoughe
Jan Bakelants en Saïd Boumazoughe – Bron: VTM

Olivier Deschacht

Olivier Deschacht en Loïc Van Impe begonnen dus met hun twee aan de slotmissie. Die begon met een zware klim naar een stuwdam waar een explosief moest geplaatst worden. Die klim bleek er voor Olivier te veel aan. Chef Blom hakte de knoop door en deed Olivier stoppen.

“Ik heb altijd heel moeilijk dingen kunnen relativeren”, reageerde die ontgoocheld. “Als ik had kunnen slapen, was het een ander verhaal geweest. Ik weet het verschil tussen dag en nacht niet meer op dit moment. Jullie staan boven topsport, maar voor mij ging het niet meer.”

Loïc Van Impe

Loïc Van Impe moest dus alleen de slotmissie volbrengen. Hij deed dat met verve en haalde zo de eindstreep. Zo bewees hij opnieuw zijn fysieke en mentale sterkte. “Op het moment dat iedereen het lastig had, had jij mentaal en fysiek de ruimte om vooruit te kijken en het groter kader te zien. Respect maat, goed gedaan!”, klonk het bij de chefs.

“Ik heb hier heel veel geleerd in korte tijd: dat je met weinig slaap toch veel kunt doen, dat ondanks dat de vermoeidheid stijgt ook de fysieke prestaties kunnen stijgen en dat je bepaalde angsten kan overwinnen met de juiste begeleiding”, blikte Loïc terug op het avontuur.

Bekijk de succesvolle missie van Loïc Van Impe in Special Forces:

Meer
Lees meer...