‘Special Forces’: Doet een veiligheidsfout een rekruut afvallen vlak voor de eindmeet?

Na vijf dagen komt het einde van de opleiding in zicht in Special Forces. Niemand wil dus op de valreep nog sneuvelen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Eén veiligheidsfout tijdens het omgaan met wapens betekent namelijk onherroepelijk het einde voor de zes overgebleven rekruten.

De opleiding in Special Forces is ondertussen vijf dagen ver. Van de elf rekruten die aan het programma begonnen, zijn er ook al maar zes meer over. Het gaat om Davina Simons, Olivier Deschacht, Saïd Boumazoughe, Ismaïl Abdoul, Loïc Van Impe en Jan Bakelants.

Wapens

Deze zes overgebleven rekruten worden niet alleen fysiek en mentaal uitgedaagd, ze leren ook heel wat bij. In de komende aflevering zien we hoe ze veilig en verantwoord leren omgaan met wapens. En terwijl er bij andere opdrachten soms nog enige clementie mogelijk was, zijn de cheffen hier zeer streng.

“Mensen die niet luisteren zijn levensgevaarlijk. Het gaat om mensenlevens. Wie niet goed luistert, brengt zichzelf en zijn teamgenoten in gevaar”, klinkt het.

Jan Bakelants

Het omgaan met de wapens blijkt moeilijker te zijn dan de rekruten op het eerste zicht dachten. Vooral Jan Bakelants, die principieel tegen wapens is, heeft het moeilijk met de volgorde van de handelingen. In het verleden bewees hij al meermaals niet heel goed te zijn in het opvolgen van richtlijnen, maar deze keer kan hem dat mogelijk fataal worden.

Jan Bakelants blijft nonchalant en is bovendien zeer zenuwachtig. Hij vuurt daardoor een kogel af zonder toestemming. Betekent dat het einde van zijn opleiding?

Bekijk het fragment in Special Forces:

Special Forces is elke maandag om 20.40 uur te zien op VTM en staat ook op Streamz.

Meer
Lees meer...