Spierpijn? Vergeet spa en massages, probeer eens deze goedkope alternatieven

Spierpijn? Vergeet spa en massages, probeer eens deze goedkope alternatieven

Een massage of een sauna-arrangement kan deugd doen na een stevige work-out of tijdens zware periode. Maar eigenlijk kan je beter wat anders doen om volledig te ontspannen en je spieren te relaxen. Soms zijn oude en zelfs goedkopere manieren effectiever, dus hou die wellness maar voor een ander keertje.

Neem een warm badje

Een tripje naar de sauna kan je misschien 100 euro kosten, maar een warm bad is een pak goedkoper. Volgens een onderzoek biedt een warm bad heel wat voordelen voor je spieren. Het verbetert je metabolisme, het regelt de suiker in je bloed en versterkt de ontstekingsremmers. Vanavond op de planning: een warm badje!

Of een ijsbad

Je lichaam in een ijsbad laten zakken, kan het herstel van de spieren verbeteren.

Volgens bepaalde studies zou zo’n bad met ijsblokjes de spierpijn en het opgezwollen gevoel in je spieren sterk minderen. In een studie werd een vergelijking gemaakt tussen een ijsbad nemen en een lauwwarm bad. De spieren van de sporters die in een lauwwarm badje gingen liggen, genazen niet door de temperaturen: een ijsbad is duidelijk effectiever. We gaan vanaf nu voor een ijsbad of warm bad, niets tussenin.

Gezichtsmasker is niet nodig: probeer een moisturizer

Ja, een gezichtsmasker opdoen kan deugd doen en geeft je een ontspannend gevoel maar moisturizers helpen beter bij ‘last’.

Verschillende spa’s smeren je (letterlijk en figuurlijk) allerlei gezichtsmaskers aan waarin allerlei fruitextracten en kruiden zitten. Ze zouden je gezicht moeten verzorgen, je poriën sluiten en ervoor zorgen dat je er fris uitziet. Allemaal goed en wel, maar volgens dermatologen zouden zo’n extracten en kruiden meer effect hebben in een moisturizer. Doordat zo’n crème op je gezicht blijft, ontspannen je spieren beter en heb je de hele dag een fris gevoel.

Of een koude douche

Een lauwwarme douche voelt heerlijk aan, maar een koude douche zou je gemoed blijkbaar verbeteren. Wij durven het stiekem nog niet uit te proberen maar volgens bepaalde studies zou een occasionele koude douche je moeten ontspannen en je van dagelijkse stress afhelpen. Blijkbaar reageert je lichaam door een stijging van hormonen die gelinkt zijn met je gevoelens en welzijn. Misschien morgen dan toch eens proberen …

Toch naar de wellness? Stap in een stoomcabine

Als je toch naar een wellness gaat, dan kan je best een stoomcabine binnenstappen. Niet per se voor een detox maar wel voor een effectieve behandeling voor je spieren. Een recente studie vertelt ons dat stoomcabines pijn in de spieren kunnen verlichten. Volgens de onderzoekers zou een stoomcabine beter voor je spieren zijn dan de droge warmte van een sauna.

iStock

Gesponsorde artikelen