Left Right
scrollTop top

Sportpaleis schrapt ook Vlaamse acts dit jaar: geen Clouseau, Niels Destadsbader en Bazart binnen


Sportpaleis Niels Destadsbader Clouseau Bazart coronavirus
© Sportpaleis

De jongste tijd wemelt het in ons land van de ‘coronaproof’ anderhalvemeterconcerten en bubbeloptredens, maar voor grote concerten zullen we nog even geduld moeten hebben. Zo zal het Sportpaleis nog minstens tot de lente van 2021 de deuren dicht houden voor Vlaamse acts. De geplande optredens van Clouseau, Niels Destadsbader en Bazart zullen dus niet kunnen doorgaan. Optredens van internationale artiesten waren hoe dan ook al uitgesteld naar volgend jaar. Het Sportpaleis denkt wel aan een coronaproof alternatief in open lucht.

Sportpaleis

“Bij Belgische artiesten hebben we geen zekerheid op een goede ticketverkoop”, reageert het Sportpaleis in de Mediahuis-kranten. “We zouden enkel onze broek scheuren. Dus doen we het gewoon niet.”

Nochtans mogen concertzalen nu wel degelijk optredens organiseren, zolang ze zich aan de coronaregels houden. Voor het Sportpaleis in Antwerpen wil dat zeggen dat er een stuk minder toeschouwers binnengelaten kunnen worden. De concertorganisatoren vrezen daarom dat optredens niet genoeg zouden opbrengen als ze die toch zouden laten doorgaan. “Het duurt nog minstens zes maanden vooraleer we kunnen heropenen zoals we dat gewoon waren”, klinkt het verder nog.

Gelukkig is er ook goed nieuws. Zo is het Sportpaleis volop plannen aan het uitwerken voor meer kleinschalige concerten in open lucht.

(Eén derde van nieuwe besmettingen in Frankrijk in scholen en universiteiten.)

Plateaufase

Eerder bleek dat het aantal coronabesmettingen in ons land nu steeds minder snel stijgt. In de week van 18 tot 24 september waren er gemiddeld 1.551 besmettingen per dag, een stijging met 17 procent ten opzichte van de week daarvoor.

Viroloog Steven Van Gucht zei op de persconferentie van Sciensano dat we lijken te evolueren naar “een plateaufase”: “Dat is een bemoedigend signaal. Het is een teken dat we met zijn allen wel degelijk het verschil kunnen maken. De sleutel ligt in onze handen. Blijf aandacht hebben voor de gouden regels, zodat we de stijgende curves een halt kunnen toeroepen.”

De viroloog wijst er wel op het aantal nieuwe besmettingen nog steeds hoog ligt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en bij de 70-plussers.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737