Hét ideale festival? Nieuwe Spotify-extensie maakt line-up op basis van je muzieksmaak

Het jaar zit er bijna op en dat betekent dat ook Spotify Wrapped er zit aan te komen. Wanneer dat precies zal verschijnen is nog niet bekend, maar in de tussentijd is er alvast Instafest. Dat is een extensie die op basis van je muzieksmaak je ideale festivalaffiche samenstelt.

Ben je nooit helemaal tevreden met de line-ups van Rock Werchter of Pukkelpop? We zijn er zeker van dat je dat wel zal zijn met die van je eigen festival. Via een nieuwe extensie kan je namelijk een eigen affiche samenstellen en die worden ondertussen al massaal gedeeld.

Instafest

Na Icebergify en Receiptify is er nu opnieuw een externe app die je muzieksmaak bundelt in één grafiek. Deze keer is die ‘grafiek’ een festivalaffiche. Dat fictieve festival bestaat uit drie dagen en heeft zowel headliners als kleinere acts. Die worden door de extensie bepaald op basis van luistercijfers van je favoriete artiesten.

De extensie maakt wel geen onderscheid tussen soloartiesten en hun bands, dus is de kans groot dat sommige artiesten meerdere keren op je festival zullen staan. Zo kan je op vrijdag STIKSTOF als headliner hebben en de dag daarna Zwangere Guy. Maar dat zal, als beide artiesten in je ‘meest geluisterde’ lijst staan, geen enkel probleem zijn.

Spotify Wrapped

Hoewel er dus al meerdere externe apps zijn die iets leuks doen met je Spotify-gebruik, is het toch wachten op Spotify Wrapped. Wanneer die precies zal verschijnen, is niet bekend. Maar toch kunnen we de extensie opnieuw ergens begin december verwachten.

Als je dus nog één keer naar dat gênante album wil luisteren, moet je het nu doen. De tracking is namelijk al begin deze maand gestopt en zal pas na de release terug beginnen. Dit jaar brengt Wrapped ook een nieuwigheid met zich mee, want deze keer zal je een persoonlijke boodschap van je favoriete artiest ontvangen.

Bekijk je ideale festivalaffiche hier.

Meer
Lees meer...