Icebergify: Zo populair of specifiek is je muzieksmaak op Spotify

Er is een nieuwe externe app die je muzieksmaak bundelt in één grafiek. Met Icebergify kan je zien hoe populair of niche je geluisterde artiesten zijn. De populairste artiesten komen aan de top van de ijsberg te staan, de heel specifieke artiesten staan onder het wateroppervlak.

Icebergify is de nieuwe hype onder Spotify-gebruikers. Met de site kan je je eigen ijsberg vol artiesten maken. Die wordt aan de hand van je meest afgespeelde muziek gecreëerd. De artiesten die bovenaan staan, zijn de populairste. De artiesten die onderaan staan, zijn wat meer niche en hebben dus ook minder maandelijkse luisteraars.

Icebergify

Vergeet Spotify Wrapped aan het einde van het jaar, want met Icebergify kan je zo goed als elke dag een nieuwe ijsberg vol artiesten verwachten. De extensie kijkt naar je Spotify en maakt daaruit een berg met een deel boven en een deel onder het wateroppervlak. Het deel boven het oppervlak staat vol artiesten die ook over de rest van de wereld populair zijn, terwijl het deel onder het oppervlak vooral onbekendere artiesten bevat.

Op die manier kan je dus te weten komen of je meest beluisterde artiest ook bij anderen populair is, of helemaal niet. Als je dus het liefst naar Taylor Swift of Harry Styles luistert, dan staan die zonder twijfel bovenaan je ijsberg. Maar als je liever naar niche-artiesten of Vlaamse artiesten luistert, dan zullen die zonder twijfel onder het wateroppervlak staan. Al is dat zeker geen reden om je te beginnen schamen voor je favoriete artiesten.

Benieuwd naar hoe jouw ijsberg eruitziet? Klik dan hier.

Bekijk hier alvast een voorbeeld:

Meer
Lees meer...