Spotify lanceert nieuwe partyfunctie ‘Jam’

Spotify heeft een nieuwe manier gevonden om samen met je vrienden naar muziek te luisteren. Met ‘Spotify Jam’ kan je een lijst opstellen voor een bepaalde gelegenheid. Daarbij kan iedereen nummers toevoegen, de afspeelvolgorde aanpassen en krijg je ook suggesties gebaseerd op de muziek waar de personen die deel uitmaken van de ‘Jam’ graag naar luisteren.

Waarschijnlijk heb je al wel eens een speciale afspeellijst op Spotify gemaakt voor een feestje. De muziekstreamingdienst heeft nu een nieuwe functie gelanceerd die dit nog makkelijker zal maken. De functie combineert ‘Blend’ en ‘Collaborative Playlists’ tot ‘Jam’.

Spotify Jam

Elke Premium-gebruiker kan een ‘Jam’ aanmaken. Iedereen, dus ook gebruikers zonder Premium-abonnement, kan zich dan aansluiten bij de Jam. Dat kan via het gedeelde wifinetwerk, Bluetooth, een QR-code of door een link te delen. Iedereen die lid is van de ‘Jam’ kan dan makkelijk en vanop zijn, haar of hun eigen toestel muziek toevoegen aan de lijst.

Iedereen in de ‘Jam’ kan zien wat de volgorde is van de wachtrij en kan ook aanbevelingen zien die gebaseerd zijn op de favoriete nummers van de personen die deel uitmaken van de ‘Jam’. Zo worden er automatisch nummers voorgesteld die verschillende mensen in hun eigen lijsten hebben staan. De persoon die de ‘Jam’ aanmaakte kan de volgorde van de afspeellijst aanpassen en nummers verwijderen. Maar je kan er ook voor kiezen om de “Guest Controls” aan te zetten en zo iedereen de kans te geven om de afspeellijst aan te passen of nummers uit de lijst te verwijderen.

Meer
Lees meer...