‘Spring Day’ van BTS haalt, bijna 7 jaar na release, nummer 1 op iTunes in 77 landen nadat laatste leden legerdienst aanvatten

Gisteren begonnen Jimin en Jung Kook als laatste twee leden van BTS aan hun verplichte legerdienst. Daardoor zal het nu zes maanden duren tot er opnieuw een lid van de groep actief is. Maar de miljoenen fans van de groep zijn niet van plan om te rusten. Zo zorgden ze er al meteen voor dat een bijzonder nummer overal ter wereld bovenaan de hitlijsten verscheen.

Voor de fans van BTS is nu een periode aangebroken waarvan ze wisten dat het boven hun hoofd hing. Alle leden van de Zuid-Koreaanse boyband zijn vertrokken om hun verplichte legerdienst uit te voeren. Op 12 juni 2024 zal Jin als eerste terugkeren, maar voorlopig moeten de fans elkaar entertainen en dat deden ze gisteren al op een bijzondere manier.

Spring Day

Overal ter wereld besloten fans om het nummer Spring Day, dat BTS in 2017 uitbracht, te kopen op iTunes. Dat zorgde ervoor dat het bijna zeven jaar oude lied in een mum van tijd op de eerste plaats stond in 77 landen, waaronder ook België. Daarvoor stak het de vele kersthits die de hitlijsten nu domineren met gemak voorbij.

Het is niet toevallig dat de fans van BTS kozen voor Spring Day. Het nummer gaat namelijk over gemis en het verlangen om iemand terug te zien. In Spring Day staat de winter symbool voor een moeilijke periode, die zal stoppen wanneer de eerste lentedag aanbreekt. Zo zingt de groep in het Koreaans: “Doorsta het einde van de winterkou, tot de lentedag weer komt, tot de bloemen weer bloeien. Blijf alsjeblief, blijf daar alsjeblief nog wat langer.” Door het nummer naar de top van de hitlijsten te brengen, willen de fans dus zeggen dat ze zullen blijven wachten op de terugkeer van de leden.

Toekomst BTS

En dat wachten zal ook beloond worden. Want de zeven leden van BTS tekenden al een nieuw contract bij hun agentschap BIGHIT MUSIC, dat zal ingaan in 2025, wanneer alle leden terugzijn. Daardoor zal BTS in 2025 opnieuw muziek kunnen maken als groep van zeven en zullen ze ook opnieuw kunnen gaan touren. Bang Si-hyuk, het brein achter BTS, liet al weten dat dat gepaard zal gaan met een grote viering voor de tiende verjaardag van de albumreeks ‘HYYH’, die zowel voor de fans als de leden van BTS een belangrijke betekenis heeft.

Maar ook de komende maanden moeten fans niet op hun honger zitten. Volgende week verschijnt namelijk de docureeks BTS Monuments: Beyond The Star en verschillende leden lieten al weten dat ze nog dingen voorbereid hebben voor de komende maanden.

Bekijk hier de videoclip van Spring Day van BTS:

Meer
Lees meer...