Bang Si-hyuk lost eerste hints over comeback van BTS in 2025

Door de verplichte legerdienst in Zuid-Korea neemt de populaire boyband BTS momenteel een pauze. Die pauze zal duren tot 2025, wanneer alle leden hun verplichte legerdienst afronden. In 2025 mogen we dus een grote comeback verwachten en daarover heeft Bang Si-hyuk, die oprichter van BigHit Entertainment, nu een eerste tipje van de sluier gelost.

Bang Si-hyuk, de oprichter van BigHit Entertainment, het agentschap waaronder BTS in 2013 z’n debuut maakte, was te gast bij Bloomberg. Hij sprak daar over de toekomstplannen van de populaire boyband, waarbij hij voor de eerste keer hintte naar wat we van de grote comeback van BTS in 2025 mogen verwachten.

Pauze

Op 14 juni 2022, ondertussen bijna exact 16 maanden geleden, kondigden de leden van BTS aan dat ze een pauze zouden inlassen van hun groepsactiviteiten. Enkele maanden later kwamen we te weten dat dit gebeurde met het zicht op de verplichte legerdienst in Zuid-Korea. Op dit moment zijn Jin, j-hope en SUGA bezig met hun dienstplicht. De andere vier leden zullen later dit jaar aan hun dienst beginnen.

Ondertussen zaten de leden van BTS wel niet stil. Vijf van de zeven leden brachten in de afgelopen maanden een soloalbum uit. Op vrijdag 3 november verschijnt het zesde soloalbum, ‘GOLDEN’ van Jung Kook. Jin had, omdat hij als eerste aan z’n legerdienst begon, nog geen tijd om een volledig soloalbum te lossen, maar hij zal dat doen na zijn terugkeer op 12 juni 2024.

Alle leden van BTS hebben al meermaals 2025 genoemd als het jaar waarin ze als groep zullen terugkeren. Bang Si-hyuk heeft daarover nu wat meer informatie bekendgemaakt.

‘HYYH’

BTS vierde dit jaar z’n tiende verjaardag, maar binnen twee jaar staat er nog een jubileum voor de groep op de planning. In 2025 zal ‘HYYH ‘namelijk tien kaarsjes uitblazen. ‘HYYH’ staat voor “Hwa Yang Yeon Hwa” of “The Most Beautiful Moment of Life” en verwijst naar de albumtrilogie van ‘The Most Beautiful Moment of Life Pt.1’ (2015), ‘The Most Beautiful Moment Life Pt.2′(2015) en ‘The Most Beautiful Moment of Life: Young Forever’ (2016). De trilogie behandelt de onzekerheden, uitdagingen en hindernissen die jongeren tegenkomen wanner ze volwassen worden.

Tijdens zijn gesprek met Kim So-hee en Lucas Shaw op Bloomberg Screentime in Los Angeles vertelde Bang Si-hyuk dat de tiende verjaardag van die albumtrilogie niet onopgemerkt voorbij zal gaan. “In 2015 bracht BTS de trilogie ‘HYYH: The Most Beautiful Moment in Life’ uit en dat was een belangrijke albumreeks om hun groei als artiesten te tonen terwijl ze terugblikten op hun leven en wie ze zijn. Het werd een van de albums die hen lanceerden tot wereldsterren, een globale band. Toen de leden nog jong waren hebben we al de belofte gemaakt om een speciaal album uit te brengen om de tiende verjaardag van het album te vieren en die belofte zullen we nu nakomen.”

De leden van BTS tekenden recent allemaal een nieuw contract bij BIGHIT MUSIC dat van start zal gaan in 2025 en dus betekent dat ze nog minstens voor enkele jaren bij het agentschap zullen blijven.

Meer
Lees meer...