Alle leden van BTS hernieuwen contract, groep gaat na legerdienst gewoon verder

Geweldig nieuws voor fans van BTS, want alle zeven leden van de groep hebben hun contract bij BIGHIT MUSIC verlengd. Dat betekent dat de groep al zeker zal verdergaan nadat ze in 2025 allemaal hun legerdienst hebben afgerond.

Toen BTS in juni 2022 aankondigde dat ze een pauze zouden nemen van hun activiteiten als groep werd dat door heel wat media fout geïnterpreteerd. Zo werd er gesproken van een definitieve breuk of een “hiatus” zoals we die kennen van One Direction waarna de groep tot op heden nooit meer samen kwam. Maar BTS bewees al snel dat dat bij hen niet het geval was.

Legerdienst

De “pauze” van BTS was namelijk uit noodzaak. Op 17 oktober 2022, enkele dagen nadat de groep een optreden gaf in Busan, kwamen we te weten dat alle leden hun verplichte legerdienst zouden vervullen. Er was lang onduidelijkheid over de legerdienst van BTS, waarbij ze kans leken te maken op een uitzondering. Maar de onderhandelingen hierover bleven maar aanslepen, waardoor de groep zelf beslist om gewoon hun legerdienst uit te voeren. Op dit moment zijn Jin en j-hope bezig met hun legerdienst en op vrijdag 22 september zal ook SUGA aan zijn dienst beginnen.

Ondertussen is het ook duidelijk dat de leden niet aan een breuk denken. Zo blijven ze elkaars solowerk steunen en zijn er zelfs samenwerkingen tussen verschillende leden te vinden op de soloalbums. Alle leden hebben ook al luidop uitgesproken dat ze in 2025 opnieuw samen op het podium zullen staan. En dat laatste is nu ook officieel bevestigd.

Contract verlengd

Vandaag deelde BIGHIT MUSIC namelijk dat alle zeven leden van BTS hun contract met het agentschap verlengd hebben. Hun contract, dat ze in 2018 tekenden, zou volgend jaar vervallen, maar doordat alle leden vermoedelijk voor het einde van het jaar naar het leger zullen vertrekken, moesten de contracten nu al geregeld worden.

Het is niet duidelijk voor hoeveel extra jaren de zeven leden van BTS bijgetekend hebben, maar BIGHIT MUSIC laat wel weten dat het tot na 2025 is. Leider RM bevestigde dit ook zelf door een foto van zijn contract te delen op zijn Instagram Story gevolgd door de boodschap “BTS, ARMY, 2025”.

RM verlenging
Instagram rkive

1 miljard won naar UNICEF

Om het goede nieuws te vieren, heeft BIGHIT MUSIC een opvallende daad verricht. Het agentschap heeft uit naam van ARMY, de fans van BTS een donatie van maar liefst een miljard won (704.290 euro) gemaakt aan UNICEF. BTS heeft al sinds 2017 een samenwerking met UNICEF voor de LOVE MYSELF-campagne.

De ARMY zelf zetten al een project op poten om deze donatie te verdubbelen. Dat deden de fans van BTS ook al een keertje in 2020, toen BTS een donatie van een miljoen dollar maakte voor Black Lives Matter. In minder dan 24 uur tijd wisten de fans toen ook een miljoen dollar in te zamelen voor het goede doel.

Meer
Lees meer...