Jung Kook (BTS) kondigt zijn soloalbum ‘GOLDEN’ aan

Jung Kook van BTS zal op vrijdag 3 november zijn soloalbum ‘GOLDEN’ droppen. Jung Kook wordt daarmee het zesde en voorlopig laatste lid van de groep dat zijn solowerk op de wereld loslaat. Het album zal bestaan uit elf nummers, waaronder de hits Seven (feat. Latto) en 3D (feat. Jack Harlow).

Sinds de leden van BTS in juni 2022 aankondigden dat ze zich meer zouden focussen op hun solowerk, kregen we al vijf soloalbums te horen. J-hope loste als eerste zijn soloalbum ‘Jack in the Box’ in juli 2022, RM volgde met ‘Indigo’ in december 2022, in maart 2023 was het de beurt aan Jimin met zijn soloalbum ‘FACE’, in april 2023 volgde SUGA (aka Agust D) met ‘D-DAY’ en vorige maand verscheen ‘Layover’, het soloalbum van V. Jin dropte vorig jaar net voor hij aan zijn legerdienst begon nog de single The Astronaut, zijn soloalbum zal verschijnen wanneer hij terug is. Het laatste album dat we dit jaar nog tegoed hebben, is dat van Jung Kook en dat is nu officieel aangekondigd.

‘GOLDEN’

Net zoals bij de andere zangers van BTS, gaat het ook bij Jung Kook om zijn eerste soloalbum ooit. En dat kreeg de naam ‘GOLDEN’. Die naam is niet toevallig gekozen. Jung Kook heeft al jarenlang de bijnaam “Golden Maknae”. Daarbij verwijst maknae naar het feit dat hij het jongste lid van BTS is en golden naar hoe hij uitblinkt op verschillende vlakken. In het officiële statement van BIGHIT MUSIC wordt het album als volgt omschreven: “‘GOLDEN’ is een album dat geïnspireerd is door de gouden momenten van Jung Kook, als gouden maknae van BTS en als soloartiest.”

Het album zal bestaan uit elf nummers, waarvan we er met Seven (feat. Latto) en 3D (feat. Jack Harlow) al twee kennen. Het volledige album zal verschijnen op vrijdag 3 oktober om 6 uur ’s morgens Belgische tijd.

Meer
Lees meer...