‘Squid Game: The Challenge’: Waarom de winnaar het geld niet zal delen met andere deelnemers

Sinds vorige week kan je op Netflix kijken naar de finale van Squid Game: The Challenge. Het gaat om de realityversie van de Zuid-Koreaanse fictiereeks Squid Game. Net zoals in de fictiereeks namen ook hier 456 mensen het tegen elkaar op om een gigantische prijzenpot te winnen. Winnares Mai ging zo naar huis met maar liefst 4,56 miljoen dollar (4,23 miljoen euro). Dat geld zal ze niet delen met andere deelnemers en daar is een goede reden voor.

Wie Squid Game: The Challenge op Netflix gezien heeft, weet dat de 55-jarige Mai de wedstrijd won en zo op slag 4,56 miljoen dollar (4,23 miljoen euro) rijker werd. Tijdens de wedstrijd was te zien hoe er verschillende bondgenootschappen ontstonden. Het ging daarbij onder andere om moeder en zoon LeAnn en Trey of de Gganbu Gang met fan favorites Rick en Stephen. Zij werkten samen tijdens de opdrachten, maar uiteindelijk hadden ze het geld niet kunnen delen.

Geld delen

Je hebt het waarschijnlijk tijdens het kijken van de finale ook gedacht: “Kunnen ze het niet gewoon op een akkoordje gooien en de prijzenpot door drie delen?”. In dat geval zouden de drie finalisten nog steeds elk met 1,52 miljoen dollar (1,41 miljoen euro) naar huis gaan. Maar dat gebeurde niet. En dat komt niet doordat Mai het de andere twee niet gunde, maar wel door Netflix zelf.

In het contract stond namelijk dat de deelnemers het geld niet mochten delen. Ze moesten dus verder spelen tot er maar één winnaar overbleef. Dat is natuurlijk nodig om het spel zo hard mogelijk te laten lijken op de originele reeks, waarin het geld enkel verdiend werd als er nog maar één speler in leven was.

Tweede seizoen

Er komt al zeker een tweede seizoen van Squid Game: The Challenge. De inschrijvingen voor dat seizoen zijn nu wereldwijd geopend. Je inschrijven om kans te maken op 4,56 miljoen dollar (4,23 miljoen euro) die je contractueel niet mag delen, kan via squidgamecasting.com.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...