Straks een pintje pakken, maar je wil geen kater? Probeer dit trucje dan eens

Straks een pintje pakken, maar je wil geen kater? Probeer dit trucje dan eens

Ben je van plan om vanavond nog een pintje te pakken, maar wil je morgen geen kater op het werk? Vraag dan aan de ober om je bier in een recht glas mét opschrift te schenken. Zo zou je blijkbaar minder snel drinken … al kunnen we dat natuurlijk niet garanderen.

Maar ’t is wel wetenschappelijk “bewezen”, door de Universiteit van Bristol. “Ons onderzoek suggereert dat kleine aanpassingen zoals de vorm van het glas en de grootte van de opschriften ervoor zorgen dat je een betere inschatting kunt maken van hoeveel je drinkt”, klinkt het bij de onderzoeksleidster dr. Angela Attwood. Want vaak drink je gewoon te snel, zonder dat je het beseft, en daardoor al gauw ook te veel.

Mensen die uit een glas mét opschrift dronken, bleken er 10,3 minuten over te doen om hun bier op te drinken. Wie een glas zonder opschrift kreeg, deed dat al in 9,1 minuten. Maar ook de vorm van het glas bleek impact te hebben: wie uit een recht glas dronk, deed dat veel trager dan iemand die uit een gebogen glas dronk.

Maarre … andere wetenschappers vinden de resultaten nogal ongeloofwaardig. Hoe dan ook: als je het risico op een kater wil vermijden, kan je ’t altijd proberen. Maar we kunnen niet garanderen dat het ook echt gaat helpen. We zouden zeggen: probeer het eens, en laat ons weten of het werkt ;-).

Bron: Huffington Post