Nieuw te streamen vanaf deze week: ‘Ginny and Georgia’, de film ‘The Silencing’ van Robin Pront en ‘The World’s A Little Blurry’, een documentaire over wereldster Billie Eilish

Ook deze week weer voldoende nieuw aanbod om je niet te hoeven vervelen. Daarbij speelt vooral Apple TV+ deze week een stevige troef uit. De nog niet erg gekende/geliefde streamingapp lanceert een documentaire over wereldster Billie Eilish, een nieuwe titel waar ze wel eens flink wat nieuwe kijkers mee zouden kunnen aantrekken.

Series

Begin deze week werd een nieuwe streamingdienst gelanceerd: Star, inbegrepen bij Disney+. Aan het aanbod werden meteen een vijftigtal series en een tweehonderdtal films toegevoegd. Zowel voor de series als voor de films hebben we een wegwijzer gemaakt met onze eigen aanraders.

Als enige nieuwe serietitel deze week hebben we Ginny & Georgia op Netflix in de aanbieding. Een serie over een moeder en haar dochter die er geen geheim van maakt dat ze mikken op het publiek van Gilmore Girls.

https://www.youtube.com/watch?v=yAdWXsQFauY&ab_channel=NetflixNederland%26Belgi%C3%AB

Het verhaal is behoorlijk eenvoudig: Georgia Miller is de moeder die na de dood van haar echtgenoot besluit om met haar twee kinderen een nieuwe start te nemen in een nieuwe stad. Georgia is een jonge, sexy, extraverte moeder. Ginny is haar introverte tienerdochter. Het resultaat is een aangename tienerserie die lekker weg kijkt.

Nieuwe films

The Silencing is een kleine onafhankelijke film die de Vlaamse regisseur Robin Pront in Canada draaide. Tot ieders verbazing – ook die van Pront zelf – werd de film een grote hit op zowat elk Video On Demand-platform in de Verenigde Staten. Vanaf nu is de film ook via Streamz+ te zien.

De film draait rond een jager die een afgezonderd bestaan leeft in de natuur. Hij raakt samen met de lokale sheriff Alice betrokken bij een dodelijk kat-en-muisspel wanneer ze op het spoor zitten van een wrede moordenaar.

How To Build A Girl, eveneens terug te vinden op Streamz+, is dan weer de verfilming van de gelijknamige roman van Caitlin Moran. Hierin wordt het verhaal verteld van een grappig en slim meisje dat beslist om op een zoektocht te gaan naar haar seksualiteit en zichzelf opnieuw uit te vinden door een alter ego aan te nemen onder de naam ‘Dolly Wilde’.

Nieuw op Netflix is de Spaanse romcom Loco Por Ella met een wel heel bijzonder uitgangspunt: Adri wordt stapelverliefd op Carla en laat zich opnemen in het psychiatrische ziekenhuis waar Carla verblijft. Hij ontdekt dat er weer uitkomen niet zo eenvoudig is als hij dacht.

En in de Italiaanse romantische film Sulla Stessa Onda, ook op Netflix, draait het om de zeventienjarige Lorenzo, een instructeur in een zeilcentrum. Hij krijgt het te pakken voor Sara. Wanneer de cursus eindigt ontmoeten ze elkaar opnieuw, maar op onverklaarbare wijze wordt Sara afstandelijk.

Docu

Apple TV+ hoopt veel kijkers naar hun platform te lokken met de documentaire Billie Eilish: The World’s A Little Blurry. En eerlijk: het is het waard ook. De meer dan twee uur durende film doet wat vele andere soortgelijke docu’s beloven: een kijkje achter de schermen bieden.

We zien Billie Eilish als tiener, binnen haar gezin, terwijl ze een wereldwijde superster wordt op jonge leeftijd. Het biedt een intieme blik op de bijzondere reis van deze tiener, terwijl ze probeert zich staande te houden op het podium en thuis. Rondom haar tours is ze bezig met het schrijven en opnemen van het debuutalbum ‘When we all fall asleep, where do we go’, in de slaapkamer van haar broer.

Netflix lanceert dan weer een documentaire over een idool van een andere generatie: Pelé. De Brazilaanse voetballegende was de enige speler die drie wereldbekertitels won. De documentaire blikt terug op de buitengewone periode waarin hij van een jonge superster uitgroeide tot een nationale held, te midden van een radicaal en turbulent tijdperk in de Braziliaanse geschiedenis.

De zesdelige docureeks Age Of Samurai: Battle For Japan heeft ook onze interesse: re-en­act­ments en deskundige commentaren brengen de tumultueuze geschiedenis en machtsstrijd van het oorlogvoerende 16e-eeuwse feodale Japan tot leven.

Als laatste willen we ook nog Made You Look: A True Story About Fake Art op Netflix tippen. Deze documentairefilm draait rond Pei-Shen Qian, een wiskundeleraar met schilderambities die merkt dat hij een meestervervalser is. Het is eens iets anders, maar daarom niet minder plezierig.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...