Star is gelanceerd op Disney+, dit zijn de 12 series die wij aanraden

Ons land is weer een streamingdienst rijker. Gebruikers van Disney+ kunnen in hun app nu ook Star terugvinden. Daarmee wil Disney meer volwassenen aantrekken en de directe concurrentie aangaan met Netflix en consorten. Bij de start van Star zijn al een vijftigtal series te vinden en dat aanbod zal alleen nog maar uitgebreid worden.

Nieuwe series

In de lijst met series op Star zijn bij de lancering ook al vier Star Originals te vinden, series die nooit eerder bij ons te zien waren. We zetten ze even op een rijtje.

Big Sky

Big Sky ging in 2020 in première op ABC en is een serie van de hand van David E. Kelley, die ook onder andere Big Little Lies schreef. In deze serie gaat het over privédetectives Cassie Dewell (Kylie Bunbury) en Cody Hoyt (Ryan Phillippe) die op zoek gaan naar twee zussen die ontvoerd zijn door een vrachtwagenchauffeur.

De recensies over de serie waren niet onverdeeld positief, er wordt gesproken over een klucht en een soapy serie, maar ook over mysterie en een slow burner, een thrillerreeks die dus niet aan elkaar hangt door grote gebeurtenissen, achtervolgingen of schietpartijen, maar wel door een onderhuidse spanning. En dat zien wij al eens graag. De reeks is overigens nog niet afgelopen, op 13 april start de tweede reeks afleveringen.

Helstrom

Helstrom is gebaseerd op een Marvel-verhaal en is een productie van Marvel Television. Toch komt het logo nergens voor in de marketing rond de serie of de serie zelf. De reeks draait rond Daimon en Ana Helstrom, zoon en dochter van een seriemoordenaar. Ana runt overdag een veilinghuis, maar wil eigenlijk vooral de wereld verlossen van mensen zoals haar vader. Damian is een hoogleraar ethiek die zich geen illusies maakt over het redden van de wereld. Hij hoopt alleen dat hij een paar van de mensen die het dichtst bij hem staan kan helpen. Hoewel de premisse van deze reeks zeker interessant klinkt, werd de serie na één seizoen al stopgezet.

Love, Victor

Een andere voor ons geheel nieuwe titel is Love, Victor. De reeks werd gebaseerd op de succesvolle film Love, Simon (2018) en speelt zich in hetzelfde universum af. Love, Victor gaat net als de film over een met zijn seksualiteit worstelende tiener. De reeks werd neergepend door de twee scenaristen die ook de film schreven. Het eerste seizoen ging in juni van vorig jaar van start, aan een tweede seizoen wordt intussen gewerkt.

Solar Opposites

En last but not least is ook Solar Opposites nog helemaal nieuw. Deze animatiereeks – van Justin Roiland, één van de bedenkers van Rick & Morty – draait rond vier aliens die ontsnappen aan hun exploderende thuisplaneet en in een instapklaar huis in een buitenwijk van Amerika terechtkomen. Ze proberen te integreren en tegelijkertijd ook Pupa te beschermen, een levende supercomputer. De reeks werd bij zijn release in de Verenigde Staten goed onthaald en moet één van de trekkers worden van Star.

Oudere series

Bij de oudere series vooral heel veel bekenden die hier en daar al te zien zijn geweest. Zo komt de gehele 24-reeks eraan, inclusief de film. Vijf seizoenen van Prison Break en 10 van The Walking Dead, negen seizoenen van The X-Files, twaalf seizoenen Bones, veertien van American Dad en zestien van Grey’s Anatomy. Bij enkele andere titels willen we graag nog net iets langer stilstaan.

American Horror Story (S1-9)

Ryan Murphy ontwikkelt op dit moment American Horror Stories voor Star, een spin-off van American Horror Story. Het was 2011 toen Murphy American Horror Story lanceerde en intussen loopt de reeks nog altijd en is de toekomst ervan zelfs verzekerd tot het 13e seizoen, terwijl het 10e nog niet uitgezonden is. De anthology-reeks – die elk seizoen een ander verhaal vertelt – maakt vaak gebruik van dezelfde poule uitstekende acteurs. Evan Peters, Sarah Paulson, Kathy Bates en Jessica Lange zijn maar enkele van de acteurs die in meerdere seizoenen mochten komen opdraven. In seizoenen vijf en zes kwam zelfs Lady Gaga opdraven. Een aantal seizoenen waren tot nu toe via VTM Go te bekijken, een aantal anderen via Amazon Prime. Nu kan je alle tot nu toe gelanceerde seizoenen van de reeks op één plek vinden.

Black-ish (S1-5)

Sitcoms worden vaak gezien als no-brainers, als die twintig minuten vertier die je na een alweer veel te lang uitgelopen vergadering of een slopende werkdag alsnog met een licht hoofd in bed kan doen kruipen. Dat is hun rol. Maar soms doen ze ook veel meer, slagen ze erin om met een kwinkslag en heel zachtjes dingen aan te kaarten. Black-ish is de meest onderschatte, maar zeker ook de meest geëngageerde sitcom die we kennen en dat is een behoorlijk unieke combinatie. Het zesde seizoen is ook al uitgezonden op FOX, maar op Star kan je al beginnen met de eerste vijf.

Buffy The Vampire Slayer (S1-7)

Recent was Buffy The Vampire Slayer om geheel andere redenen in het nieuws: verschillende acteurs spraken zich jaren na het einde van de serie eindelijk uit over het gedrag van bedenker Joss Whedon. Die zou gemeen, kleinerend en passief-agressief zijn geweest op de set en zijn machtspositie hebben misbruikt. Het kan een wrange nasmaak nalaten tijdens het kijken, maar we kunnen niet ontkennen dat de reeks over Buffy Summers toch wat nostalgische gevoelens naar boven zal brengen.

Desperate Housewives (S1-8)

Desperate Housewvies begon het jaar na het einde van Buffy, maar kan toch ook een klassieker genoemd worden. De reeks van Marc Cherry overal een aantal huisvrouwen uit Wisteria Lane die al snel vriendinnen worden, maar ook verwikkeld raken in mysteries en misdaden is nu helemaal te (her)bekijken via Star.

Firefly (S1)

In een ver verleden stond Firefly nog op Netflix, maar de cultreeks was nu al een aantal jaren nergens meer te streamen, tot nu. De reeks speelt zich af in het jaar 2517. We maken kennis met de bemanning van het ruimteschip Serenity in een tijdperk waarin de mensheid de ruimte heeft gekoloniseerd en probeert een nieuw leven op te bouwen aan de rand van het sterrenstelsel, maar de bemanning wordt daarin langs allerlei kanten tegengewerkt.

Destijds waren de tegenvallende kijkcijfers de voornaamste reden om zo snel de stekker uit Firefly te trekken, een reden die in tijden van streaming alleszins al deels aan belang heeft ingeboet. Wat de reeks zo bijzonder maakte was dat het gewoon zeer intelligent was (de eerste aflevering duurt anderhalf uur, ga er maar eens voor zitten) en dat het de eerste reeks was die elementen van de western vermengde met die van de scienceficion. Het was overigens Buffy The Vampire Slayer-bedenker en Avengers-regisseur Joss Whedon (hij weer) die ook deze reeks bedacht.

Lost (S1-6)

Lost heeft ons in onze jeugd heel wat uren beziggehouden, geamuseerd en getraumatiseerd. Het eerste seizoen van de reeks die draaide rond de overlevenden van Flight 815 na een crash op een tropisch eiland was ontzettend sterk, het tweede was ontzettend zwak, het derde was een heropleving door de introductie van flash forwards. We weten niet of we de moed gaan hebben om er nog eens aan te beginnen, maar laat dat vooral jou niet tegenhouden.

O.J.: Made In America

Een buitenbeentje in het aanbod is O.J.: Made In America, een mini-docureeks die in 2017 zelfs een Oscar won voor Beste Documentaire. In deze reeks wordt de opkomst en ondergang van O.J. Simpson uit de doeken gedaan. Simpson was een held in het American Football, kreeg wereldwijde bekendheid toen hij beschuldigd werd van de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend en werd in 1995 tot ieders verbazing vrijgesproken. Het is een zaak die tot op heden tot de verbeelding bleef spreken en ook al verfilmd werd in de reeks American Crime Story: The People v. O.J. Simpson.

Sons Of Anarchy (S1-7)

Sons Of Anarchy vertelde zeven seizoenen lang het reilen en zeilen binnen de gelijknamige motorclub. De reeks was een tijd via Netflix te zien, verhuisde toen naar Amazon Prime en is nu in zijn volledigheid op Star te vinden. De meningen over de reeks lopen uiteen, maar wij hebben met plezier van begin tot eind gekeken.

Overtuigd? Nieuw dan een abonnement op Disney+

Meer
Lees meer...