Streamz zet nog sterker in op lokale producties en kondigt onder andere nieuwe seizoenen van ‘Fair Trade’, ‘Billie vs. Benjamin’ en ‘F*** You Very, Very Much’ aan

Streamz is nu bijna 2,5 jaar oud en slaagt in zijn missie: de streamende kijker warm maken voor Vlaamse producties. CEO Bart De Groote heeft aangekondigd dat Streamz die identiteit nog zal versterken. Het nieuwe doel wordt om elk jaar 12 fictiereeksen van eigen bodem aan te bieden en de tweede speler te worden op de Vlaamse streamingmarkt, Disney+ voorbij.

Die mededeling werd gedaan tijdens de eerste Streamz Next Episode, een sectorevent dat Streamz organiseerde. Dat de kijker wel zin heeft in die Vlaamse producties tonen ook de cijfers aan: zeven van de tien titels uit de top 10 van de meest bekeken titels op Streamz in 2022 waren Vlaamse producties. De top drie was helemaal Belgisch.

Streamz wil vanaf dit jaar gaan voor meer lokale en exclusieve titels en wil jaarlijks minstens 12 fictiereeksen, 12 documentaires of docureeksen en 4 realityreeksen lanceren. Daarvoor gaan ze samenwerken met verschillende productiehuizen en zal Streamz ook zelf jong talent met frisse ideeën ondersteunen.

© Philippe Wuyts

Voor 2023 staan concreet al vervolgseizoenen van Fair Trade, Déjà-vu, Billie vs. Benjamin, 2DEZIT en F*** You Very, Very Much op het programma. Nieuwe fictietitels zijn Onderhuids met Carry Goossens, de reeksen Alter Ego en Exen waar we eerder over berichten. Een opmerkelijke sketchshow komt er in de vorm van Dansaertvlamingen, gebaseerd op de gelijknamige populaire Instagramaccount.

Tegelijkertijd blijft Streamz in 2023 ook de belangrijkste titels van HBO en HBO Max aanbieden. Andere internationale aankopen zullen volgens de CEO meer doordacht verlopen.

Nieuwe seizoenen

Op 15 februari lanceert Streamz de tweede reeks van Fair Trade, over corruptie in het Antwerpse politieapparaat. Zonder Kevin Janssens deze keer, maar nog steeds met Ella-June Henrard en Peter Van den Begin.

Het tweede seizoen van Déjà-vu volgt in april. Deze reeks is omgevormd tot een anthologyreeks, wat wil zeggen dat dit tweede seizoen een geheel nieuwe verhaallijn en nieuwe personages zal presenteren. Yassine Ouaich en Lauren Versnick spelen de hoofdrollen in een verhaal over hartzeer en liefdesverdriet.

In de zomer krijgen we nieuwe afleveringen van F*** You very, Very Much, de verfrissende reeks die Bert Scholiers ons serveerde in 2021. Hierin zullen we terug kunnen aanknopen in de levens van An (Frances Lefebure), Flo (Evelien Bosmans) en Kato (Daphne Wellens). Een nieuw vast personage wordt vertolkt door Violet Braeckman en verder zullen ook nog onder andere Jonas Geirnaert, Tiny Bertels, Damiaan De Schrijver, Herwig Ilegems, Marleen Merckx, Charlotte Timmers en nog vele anderen opduiken.

In het najaar volgt ook nog een nieuwe reeks van de populaire jongerenreeks 2DEZIT en een nieuw seizoen van Billie vs. Benjamin waarin we zullen kunnen zien wat er gebeurt als twee mensen met een totaal tegengesteld gedachtengoed – de hoofdrollen worden nog steeds vertolkt door Ward Kerremans en Charlotte Timmers – samen een kind proberen op te voeden. Dit tweede seizoen zal eerst te zien zijn op Streamz en nadien op VTM.

Nieuwe titels

Op 1 februari zal de docureeks War Junkies in première gaan op Streamz. De driedelige docureeks over oorlogsverslaggeving, waarin naast verslaggevers ook met cameramensen en fixers gepraat wordt, zal dit weekend ook eenmalig te bekijken zijn op het Filmfestival van Oostende.

Nieuwe fictie volgt in maart in de vorm van het sketchprogramma Dansaertvlamingen, dat gebaseerd werd op de populaire Instagramaccount van Sara Leemans waarop ze milennials in hippe koffiebars en vingerwijzende hipsters op de korrel neemt. Onder andere Lize Feryn, Jelle De Beule, Jade Mintjens, Iwein Segers en Ella-June Henrard zullen de dansaertvlamingen tot leven brengen. Sara Leemans schreef de reeks zelf en zal ook als actrice te zien zijn.

In mei is er Onderhuids, een dramedy die zich afspeelt in een luxueuze beautykliniek. Carry Goossens speelt topchirurg Pierre Van Den Heuvel. Wanneer de jonge en ambitieuze Dr. Nisrine Iravani (Idalie Samad) haar opwachting maakt als nieuwe kracht, zet dit alles op zijn kop. Niet in het minst de wereld van Pierre’s zoon Olivier (Jan Kooijman). Nisrine heeft heel andere toekomstplannen met de kliniek dan Olivier, die het op een dag zal moeten overnemen van zijn elitaire vader.

© Streamz

In het najaar zijn Alter Ego en Exen helemaal nieuw. Alter Ego zal scifi bieden met een realistisch snuifje, zoals eerder Déjà Vu (2021) dat ook al deed. In dit geval draait de plot om de dood, die tussen de bevolking rondloopt. Ze doet beroep op een aantal klonen om diegenen wiens tijd gekomen is, aan te raken en te doen sterven. In de cast zijn onder andere Wouter Hendrickx, Ward Kerremans en Karlijn Sileghem te zien. De regie is in handen van Mathieu Mortelmans (Grond) en Frederike Migom (Binti).

Exen is dan weer een romantisch-komische reeks met in de hoofdrollen Bart Hollanders (bekend van Callboys en Dealer) en comedienne Serine Ayari die ook al in Hidden Assetts te zien was en bekend is als jurylid uit De Slimste Mens Ter Wereld. Hollanders speelt een losbol die een losbandig leven leidt dat daarbij past, tot hij trouwt met zijn grote liefde Yasmine. Maar dan blijkt dat hij zijn exen niet langer meer kan ontlopen. Naast de twee hoofdrollen zijn onder andere ook Charlotte Timmers, Ella-June Henrard, Janne Desmet en Eva Binon te zien als de exen van dienst. Pieter Van Hees regisseert, Bert Van Dael (De Twaalf) is showrunner. De reeks zal eerst te zien zijn op Streamz en daarna op VTM.

Meer
Lees meer...