‘Eindejaarslijstjes’: Na het terugblikken het vooruitblikken: naar deze 69 series kijken we alvast uit in 2023

Klaar, start! Een nieuw seriejaar dient zich aan. Dat er opnieuw een stortvloed aan series op ons zal afkomen is zowat de enige zekerheid die 2023 op voorhand met zich meebrengt. Welke nieuwe series zich gaan proberen opwerpen als onze favorieten en welke van je favoriete series eindelijk zullen terugkeren vertellen we je graag hieronder. Dit zijn de 69 series waar wij nu al naar uitkijken.

Series met bevestigde datum

1. Reservation Dogs (S2) – Disney+

Het nieuwe jaar kunnen we beginnen met een reeks die eind 2022 op menig Amerikaans eindejaarslijstje te vinden was. De reeks is in de Verenigde Staten sinds september 2022 afgelopen en zal nu ook hier te bekijken zijn op Disney+. Reservation Dogs is de allereerste Amerikaanse reeks die helemaal gemaakt is door een cast, schrijversteam en crew bestaande uit inheemse Amerikanen en dat gegeven op zich maakt de reeks al uniek. Het verhaal draait rond een aantal jongeren – Bear, Cheese, Elora Danan en Willie Jack – die er alles aan doen om geld te verdienen om te kunnen ontsnappen naar Californië. Maar naarmate de afleveringen vorderen groeit ook de waardering voor de eigen afkomst. Het uitstekende eerste seizoen staat al langer op Disney+ en wist al menig seriekijkers hart te veroveren. De kritieken voor het tweede seizoen waren minstens even lovend.

2. Ginny & Georgia (S2) – 5 januari (Netflix)

Wie het jaar graag gezapig begint, kan dat met het tweede seizoen van Ginny & Georgia. Toen het eerste seizoen in het begin van 2021 verscheen werd de serie over een tienerdochter en haar moeder meteen erg populair. Antonia Gentry speelt de angstige en onhandige vijftienjarige Ginny. Ze heeft vaak het gevoel dat ze moet onderdoen voor haar moeder, de onweerstaanbare jonge dertiger Georgia Miller voor wie het leven een makkie lijkt te zijn. Het nieuwe seizoen gaat verder na de cliffhanger van het eerste seizoen die we hier niet gaan weggeven, maar die zonder twijfel een grote impact zal hebben op de relatie tussen moeder en dochter.

3. Copenhagen Cowboy – 5 januari (Netflix)

Als die reeks achter de rug is kunnen we beginnen aan de minireeks van de Deense cineast Nicolas Winding Refn. Voor wie die naam niet meteen kan plaatsen: hij is ook de man van intrigerende films als Drive (2011), Only God Forgives (2013) en The Neon Demon (2015) en hij maakte ook al de door te weinig mensen geziene reeks Too Old To Die Young (2019) die op Prime Video te vinden is. Op Netflix vertelt hij in zes afleveringen het verhaal van een mysterieuze jonge heldin die in de criminele onderwereld van Kopenhagen terecht komt, op zoek naar gerechtigheid.

4. The Rig – 6 januari (Prime Video)

Eén dag later is het aan The Rig op Prime Video, de eerste serie van de streamingdienst die helemaal gefilmd is in Schotland. De miniserie start op een booreiland voor de Schotse kust, in de gevaarlijke wateren van de Noordzee. Dan komt er een mysterieuze, dichte mist opzetten. Het booreiland wordt getroffen door zware aardbevingen, en de bemanning raakt afgesneden van alle communicatie met de buitenwereld. Terwijl ze proberen te ontdekken waar deze onbekende kracht vandaan komt, wordt het na een zwaar ongeval al snel duidelijk dat er vraagtekens geplaatst moeten worden bij wie ze kunnen vertrouwen.

5. The Offer – 8 januari (Canvas/VRT MAX)

Ook bij VRT weten ze te verrassen in het nieuwe jaar, want Canvas start op 8 januari met The Offer, een reeks van streamingdienst Paramount+. De reeks dateert al van 2022, maar werd uitstekend ontvangen en heeft zelfs een plaatsje weten te veroveren in de lijst met de beste series aller tijden op IMDb. Ook de thematiek boeit, want The Offer draait om de pogingen van producer Albert S. Ruddy (een rol van Miles Teller) om The Godfather verfilmd te krijgen. Vandaag wordt die film gezien als één van de beste films aller tijden, maar het was allerminst makkelijk om de verfilming van de misdaadroman van Mario Puzo van de grond te krijgen.

6. Welcome To Chippendales – 11 januari (Disney+)

Disney+ blijft ook in 2023 naast de content van Marvel, Star Wars, Pixar en Disney series aanbieden van FX en de Amerikaanse streamingdienst hulu. Zo komt het dat ook Welcome To Chippendales daar te zien zal zijn. Dat is de nieuwe reeks van Jason Siegel die in het afgelopen jaar hoge ogen gooiden met een andere minireeks, Pam & Tommy, en in het verleden ook al de scripts schreef van films als The Founder (2016) en The Wrestler (2008). Welcome To Chippendales is een reeks over het waargebeurde verhaal van Somen “Steve” Banerjee. Steve is een Indiase immigrant die de onwaarschijnlijke oprichter werd van ’s werelds grootste imperium voor het strippen van mannen – en daarbij niets in de weg liet staan. De serie beschrijft het waanzinnige, duistere, komische, door misdaad geteisterde verhaal achter de unieke mannelijke revue die een cultureel fenomeen werd. De hoofdrol wordt gespeeld door Kumail Nanjiani.

7. Vikings: Walhalla (S2) – 12 januari (Netflix)

Toen Vikings: Walhalla werd aangekondigd werd duidelijk dat dat meteen al voor twee seizoenen zou zijn. Fans konden dus op hun twee oren slapen dat er zeker een tweede seizoen zou komen. De acht nieuwe afleveringen zijn nu klaar voor release en volgens showrunner Jeb Stuart kunnen we een soort van roadtrip verwachten, “een soort Thelma & Louise op de Dnieperrivier.” We zijn benieuwd!

8. Servant (S4) – 13 januari (Apple TV+)

Net zoals elk jaar komen er ook in 2023 weer een aantal langlopende series tot hun einde. Voor Apple TV+ is Servant hun eerste reeks die tot een vierde seizoen is geraakt, maar dat vierde seizoen wordt wel het laatste. De thrillerreeks gaat over een koppel wiens huwelijk onder druk komt te staan door een tragische gebeurtenis. Die problemen zorgen ervoor dat de vrouw een deur opent naar een mysterieuze kracht die hun huis weet binnen te dringen. Er liggen nog wat vragen open aan de start van het vierde seizoen, maar die worden dan allicht tegen het einde van dit seizoen opgehelderd.

9. Hunters (S2) – 13 januari (Prime Video)

Op Prime Video is het tweede seizoen van Hunters reeds het laatste. De reeks, waarin Al Pacino een groep nazijagers aanvoert, kwam van in het begin onder vuur te liggen door het vele geweld in de reeks. In de acht nieuwe afleveringen zien we hoe de ontbonden groep jagers opnieuw samenkomt om Joe te bevrijden en Adolf Hitler op te sporen.

10. The Last Of Us – 16 januari (Streamz)

Met The Last Of Us zou wel eens de eerste reeks kunnen arriveren die gebaseerd is op een game en die ook echt sterke televisie oplevert. De reeks werd ontwikkeld door Craig Mazin, die ons ook Chernobyl (nog steeds op Streamz) schonk en hij werkte daarvoor samen met Neil Druckmann, de game-ontwikkelaar die ook meeschreef aan de The Last Of Us-games. De reeks begint twintig jaar nadat de moderne beschaving is verwoest. Joel (Pedro Pascal) wordt ingehuurd om de veertienjarige Ellie (Bella Ramsey) uit een quarantainegebied weg te smokkelen. Deze ogenschijnlijk gemakkelijke taak blijkt al snel een ongelooflijk zware reis, aangezien ze beide de gehele post-pandemische Verenigde Staten door moeten trekken, en op elkaar aangewezen zijn om dit te kunnen overleven.

11. Upright (S2) – 18 januari (Streamz)

De leukste kleine verrassing komt van Streamz dat ons vroeg in het nieuwe jaar zal verblijden met zowel het eerste als het tweede seizoen van de Australische cultserie Upright. Het eerste seizoen dateert al van 2019 en was al eerder te zien, het nieuwe seizoen werd in Australië uitgezonden in november van vorig jaar en is dus behoorlijk fonkelnieuw. Het verhaal draait rond Lucky (Tim Minchin), een pianist die besluit om Australië door te rijden wanneer hij verneemt dat zijn moeder nog maar enkele dagen te leven heeft. Hij neemt enkel zijn dierbaarste bezit mee: zijn piano. De rit verloopt moeilijker dan verhoopt wanneer hij tegen Meg (Milly Alcock die we intussen kennen als Rhaenyra Targaryen uit House Of The Dragon) aanrijdt, een rebelse tiener met wie hij meer gemeen blijkt te hebben dan oorspronkelijk gedacht. In het tweede seizoen gaan de twee samen op zoek naar Megs moeder. Upright is grappig, maar ook ontroerend en wordt door ons van harte aangeraden.

12. That 90’s Show – 19 januari (Netflix)

https://www.youtube.com/watch?v=F36HBFGxWkg&ab_channel=Netflix

Een schokkend feit: de gebeurtenissen in That 90’s Show zijn anno 2023 even lang geleden dan de jaren zeventig geleden waren toen That 70’s Show in 1998 begon. Netflix achtte de tijd dus rijp voor een sequelserie en als die evenveel zwelgt in de 90’s-nostalgie als wij dan wordt dit een topreeks. De reeks zal starten in 1995 en we zullen er ook heel wat personages uit de originele reeks in te zien krijgen. Zo doen zowel Mila Kunis als Ashton Kushter mee, maar zullen we ook kunnen zien hoe het Fez sinds de jaren zeventig vergaan is. Het hoofdpersonage in deze nieuwe show zal Leia Forman zijn, de dochter van Eric en Laura die we kennen uit That 70’s Show. We volgen Leia terwijl ze haar zomer doorbrengt bij haar grootouders Kitty (Debra Jo Rupp) en Red (Kurtwood Smith), twee al even bekende personages. Voor wie er nog snel de 200 afleveringen van That 70’s Show wil doorjagen: die serie is helaas – onbegrijpelijk! – nergens te streamen momenteel.

13. Truth Be Told (S3) – 20 januari – Apple TV+

© Apple TV+

Op 20 januari mag Oscarwinnares Octavia Spencer haar rol van Poppy Parnell opnieuw opnemen. In het nieuwe seizoen van Truth Be Told is de misdaadpodcaster gefrustreerd over het gebrek aan media-aandacht voor verschillende verdwijningen van vrouwen van kleur. Wanneer ze de handen in elkaar slaat met een nieuwe onorthodoxe bondgenoot – Gabrielle Union is een nieuwe aanwinst in de cast – komen ze een trafiek van mensenhandel op het spoor met als bedoeling de vrouwen in te zetten in het sekswerk.

14. Fauda (S4) – 20 januari (Netflix)

Wie door alle usual suspects van Netflix heen is, kan meteen aan Fauda beginnen, een erg knappe maar tot nu toe nogal onderbelichte Israëlische serie. Concreet draait de serie om de Mista’arvim, een speciale antiterreureenheid van het Israëlische leger, waarvan de leden infiltreren in Palestijnse terreurcellen. Er zat bijna drie jaar tussen het derde en het vierde seizoen van Fauda, maar het wachten is nu voorbij. In het nieuwe seizoen krijgt de eenheid te maken met Hezbollah-activisten uit Libanon en met Palestijnse militanten op de Westelijke Jordaanoever. Dat dubbele is meteen het meest bijzondere aan deze reeks: de Palestijnse kant van het verhaal krijgt evenveel tijd en aandacht toebedeeld dan de Israëlische. Dat levert een uniek beeld op van een land in een unieke situatie.

15. 1985 – 22 januari (VRT & RTBF/Eyeworks)

© Thomas Nolf

Uiteraard zijn er ook Belgische reeksen te zien in 2023. Eentje die daarbij zeker in de kijker loopt is 1985, een reeks over de woelige jaren tachtig en over spanningen tussen onderzoekers die verhinderen dat misdaden efficiënt worden opgelost. De reeks, die geschreven werd door Willem Wallyn (All Of Us) en geregisseerd door Wouter Bouvijn (De Twaalf) is een samenwerking tussen VRT en RTBF en volgt drie jongvolwassenen die terechtkomen in woelige jaren voor België. Hun levens worden beïnvloed door, onder andere, de aanslagen van de Bende van Nijvel. Deze zondagavondfictie is te volgen op Eén en VRT MAX.

16. Shrinking – 27 januari (Apple TV+)

De grote Harrison Ford heeft de weg naar de televisie gevonden: hij zal niet enkel meespelen in de Yellowstone-spin-off 1923 (die voorlopig niet bij ons te bekijken is), maar zal ook de hoofdrol spelen in Shrinking, een nieuwe komische reeks van Apple TV+. Ford speelt Dr. Phil Rhodes, een therapeut in de rouw die zijn werk helemaal zat is. Hij besluit het roer om te gooien, en zet zijn profesionele waarden opzij. Hij vertelt zijn patiënten voortaan alleen nog maar precies wat hij denkt. Hoewel hij verwacht dat dat helemaal mis gaat, ziet hij dat het leven van de mensen om hem heen én dat van hemzelf positief verandert. Dit is eentje om naar uit te kijken, want Shrinking komt uit de koker van de showrunner van Ted Lasso (Bill Lawrece) die de handen in elkaar heeft geslagen met acteurs Brett Goldstein (Roy Kent uit Ted Lasso) en Jason Segel.

17. Lockwood & Co – 27 januari (Netflix)

Een show over een jong meisje met paranormale gaven die samen met twee tieners een spokenjachtbureau opricht: dat gaat er altijd wel in bij het Netflixpubliek. Met dat spokenjachtbureau bestrijdt het drietal de vele enge geesten die in Londen ronddwalen. Ghostbusters voor een nieuw publiek, in het beste geval. Een reden om hiernaar uit te kijken: verschillende leden uit het schrijversteam schreven ook al episodes van Doctor Who.

18. You (S4) – 9 februari en 9 maart (Netflix)

Populaire reeksen in twee opdelen: het is een nieuwe trend bij Netflix. Ze deden het bij Stranger Things en Ozark, recent nog bij Firefly Lane en nu ook bij het vierde seizoen bij You. Daar zullen we zien hoe Joe Goldberg (Penn Badgley) het stelt in Parijs en wat er gebeurt waardoor hij een verhuis moet maken naar het Verenigd Koninkrijk. Joe verkast naar Londen, verandert van naam en neemt een baan aan als professor, wat hem dichtbij nieuwe dames zet die hij kan stalken. Zelf zijn we niet de allergrootste fan van You, maar de reeks blijft het bij Netflix wel uitstekend doen.

19. Clarkson’s Farm (S2) – 10 februari (Prime Video)

© Prime Video

Een buitenbeentje in dit lijstje, want geen fictie, maar eerlijk: Clarkson’s Farm is één van de leukste series die Prime Video te bieden heeft. We zien er de voormalige presentator van Top Gear bezig tijdens zijn nieuwste avontuur: het boerenleven. Wat het zo heerlijk maakt is dat Jeremy Clarkson ook als boer gewoon nog Jeremy Clarkson is: hij trekt zich geen ene moer aan van de regels, van wat hij zou moeten doen, en hij koopt een véél te grote tractor, gewoon omdat hij nooit van zijn liefde voor alles wat groot en lawaaierig is af zal komen. Fans kunnen overigens op hun beide oren slapen: er wordt al gewerkt aan een derde seizoen.

20. Carnival Row (S2) – 17 februari (Prime Video)

Een afscheid dat pijn gaat doen bij ons is dat van Carnival Row. De tien nieuwe afleveringen van het tweede seizoen – dat bijzonder lang op zich heeft laten wachten – zijn meteen de laatste. Wanneer Philo (Orlando Bloom) een reeks gruwelijke moorden voorgeschoteld krijgt, zinnen Vignette (Cara Delevigne) en de Zwarte Raaf op wraak na de onderdrukking die ze hebben moeten doormaken. Allicht is Carnival Row als fantasyreeks overbodig geworden voor Prime nu ze daar alles inzetten op The Rings Of Power, maar dat zal ons er niet van weerhouden om ook van deze tien afleveringen weer te genieten.

21. Hello Tomorrow! – 17 februari (Apple TV+)

© Apple TV+

Apple TV+ heeft iets met de ruimte, want na drie seizoenen For All Mankind kondigen ze nu ook Hello Tomorrow! aan, een serie met Billy Crudup – bekend van talloze series en Emmy-winnaar voor The Morning Show – die rond een groep reizende verkopers draait die een accomodatie proberen te verkopen voor een verblijf op de maan. De regie is in handen van Jonathan Entwistle van The End Of The F***ing World en I Am Not Okay With This. Scenaristen Lucas Jansen en Amit Bhalla werkten eerder mee aan Bloodline.

22. Fleishman Is In Trouble – 22 februari (Disney+)

Claire Danes, Jesse Eisenberg en Lizzy Caplan: dat zijn al drie redenen om naar deze minireeks op Disney+ te kijken. Taffy Brodesser-Akner bewerkte zijn eigen roman met de hulp van Michael Goldbach die we kennen van het heerlijke, maar veel te vroeg stopgezette On Becoming A God In Central Florida met Kirsten Dunst. Deze reeks gaat over de onlangs gescheiden chirurg Toby Fleischman (Jesse Eisenberg) die zich in de wereld stort van het online daten. Fleischman probeert na het verdwijnen van zijn ex-vrouw (Claire Danes) de opvoeding van de kinderen, zijn sociale leven, een langverwachte promotie in het ziekenhuis en het daten te balanceren. Maar hij realiseert zich eveneens dat hij nooit zal kunnen achterhalen wat er met Rachel gebeurd is totdat hij de waarheid uitzoekt die schuilt achter hun huwelijksproblemen.

23. The Mandalorian (S3) – 1 maart (Disney+)

Deze serie hoeven we niet meer voor te stellen. The Mandalorian is het grote Star Wars-televisiesucces van Disney dat overigens ook al tweemaal op de Emmy Awards uitstekend gescoord heeft. De reeks heeft alleen maar aan populariteit gewonnen doordat Baby Yoda uitgroeide tot een internethit. In het vorige seizoen van The Mandalorian zagen we hoe Din Djarin (Pedro Pascal) probeerde om “The Child” terug te brengen naar zijn mensen, de Jedi. Wat het derde seizoen plotgewijs zal brengen is nog niet helemaal duidelijk, maar wat wel duidelijk is, is dat zowel Pedro Pascal als Giancarlo Esposito opnieuw in de reeks te zien zullen zijn.

24. Daisy Jones & The Six – 3 maart (Prime Video)

Fans van schrijfster Taylor Jenkins Reid – en sinds haar roman The Seven Husbands Of Evelyn Hugo (2017) zijn die met velen – kennen het verhaal van Daisy Jones & The Six. Het verhaal flitst ons naar het einde van de jaren zestig waar de knappe maar instabiele Daisy Jones (Riley Keough) ervan droomt om een beroemde zangeres te worden. Ze wordt voorgesteld aan Billy Dunne (Sam Claflin), op dat moment de frontman van de opkomende rockband The Six. Ze besluiten hun krachten te verenigen en scoren meteen een dikke hit. Jenkins Reid schreef een roman over de opkomst en ondergang van een band, maar bovenal over drie krachtige vrouwen die leven voor hun dromen. Een muzikaal verhaal dat gesitueerd is in de jaren zestig, daar zijn we altijd voor te vinden en het goeie nieuws is dat Scott Neustadter en Michael H. Weber de roman hebben geadapteerd naar het scherm. Het duo schrijft altijd samen en leverde al het scenario voor (500) Days Of Summer (2009) en het voor een Oscar genomineerde script van The Disaster Artist (2017) af. Het minder goeie nieuws is dat zij eveneens de scenario’s schreven voor The Fault In Our Stars (2014) en Paper Towns (2015) van jeugdauteur John Green, films die onze tenen deden krullen. Fingers crossed dus!

25. Perry Mason (S2) – 7 maart (Streamz)

© HBO

Het eerste seizoen van Perry Mason dateert al uit 2020, wat echt al ver weg lijkt. We zijn benieuwd of Perry Mason in dit huidige serielandschap van overvloed zijn publiek opnieuw weet te vinden, na zo lang te zijn weggeweest. De serie heeft sindsdien wel wat veranderingen ondergaan: er zijn twee nieuwe showrunners aangesteld (die ervaring hebben bij The Knick) en Tatiana Maslany, die een belangrijke terugkerende rol had, doet niet meer mee, waarschijnlijk omdat het niet te combineren was met de Marvelserie She-Hulk: Attorney At Law van vorig jaar. Om die leemte op te vullen zijn er meteen ook een karrevracht nieuwe personages aangebracht. We kijken alvast uit naar Perry Mason, want Matthew Rhys is al-tijd goed.

26. Shadow And Bone (S2) – 16 maart (Netflix)

Deze fantasyreeks is gebaseerd op de romans van Leigh Bardugo en onderscheidt zich van zijn vele concurrenten door zijn indrukwekkende vormgeving. De reeks draait om Alina Starkov, een jonge vrouw die haar huis moet achterlaten om opgeleid te worden tot Grisha: de Grisha vormen een magisch elitekorps dat de strijd moet aangaan met de duistere krachten die het thuisland Ravka bedreigen.

27. White House Plumbers – maart (Streamz)

https://www.youtube.com/watch?v=zXTmH6C4LHY&ab_channel=HBO

White House Plumbers, één van die uitstekende minireeksen van HBO met deze keer onder andere Woody Harrelson en Justin Theroux in de hoofdrollen, belooft één van de toppers van dit voorjaar te worden. Deze reeks vertelt het waargebeurde verhaal over hoe Nixons eigen politieke saboteurs en Watergate-meesterbreinen, E. Howard Hunt en G. Gordon Liddy, per ongeluk het presidentschap omverwierpen dat ze probeerden te beschermen.

28. Somebody Somewhere (S2) – voorjaar (Streamz)

© HBO

De precieze datum moet nog bevestigd worden, maar ergens in de eerste maanden van dit jaar zouden we moeten kunnen genieten van het nieuwe seizoen van Somebody Somewhere. Deze kleine maar fijne reeks was ook één van de fijnste verrassingen van 2022 en bracht een prachtig verhaal over vriendschap en rouw. Elke aflevering slaagde erin om ons te doen lachen en te doen huilen. En dat was geen klein beetje te danken aan Bridget Everett die naast cabaretier en zangeres ook bewees een uitstekende actrice te zijn.

29. Arcadia – voorjaar (VRT/NPO)

© VRT/NPO

Naast met RTBF gaat de VRT vanaf 2023 ook nauwer samenwerken met de Nederlandse openbare omroep NPO. Eén van de resultaten daarvan gaat de fictiereeks Arcadia zijn. De reeks speelt zich af in een nabije toekomst waar een nieuwe samenleving is ontstaan. Omdat grondstoffen schaars geworden zijn, wordt een puntensysteem geïntroduceerd: de Burgerscore. Die bepaalt wat je kan en mag doen in deze maatschappij, en waar je als burger recht op hebt. Arcadia volgt een gezagsgetrouwe familie die dankzij haar hoge score een goed leven kan leiden. Maar alles verandert wanneer aan het licht komt dat de vader van de familie gefraudeerd heeft om de Burgerscore van twee van zijn dochters hoog te houden. De opnames van deze reeks vinden plaats in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland en ook de cast bestaat uit een mix van Vlaamse en Nederlandse acteurs. Arcadia zal in beide landen worden uitgezonden in de loop van het voorjaar van 2023, maar gaat eerst in première op het Filmfestival van Oostende (FFO).

30. The Walking Dead: Dead City – april

© AMC

In 2022 namen we na elf seizoenen afscheid van The Walking Dead, maar fans weten al dat het einde van de serie meer een nieuw begin was. Er staan verschillende series in de steigers waarvan The Walking Dead: Dead City de eerste zal zijn die we te zien krijgen. Daarin zullen we Maggie en Negan volgen in de postapocalyptische stad Manhattan. Verderop in het jaar zullen ook nog series volgen rond Daryl en een serie rond Rick & Michonne, maar wanneer we die kunnen verwachten is nog niet zo duidelijk. Of en bij welke streamer de serie bij ons te bekijken zal zijn, is ook nog niet officieel bekend.

31. Queen Charlotte: A Bridgerton Story – mei (Netflix)

Spin-offs alom, want ook Bridgerton krijgt nu een afgeleide serie. In Queen Charlotte: A Bridgerton Story zal India Amarteifio een jonge Queen Charlotte vertolken. De serie is aangekondigd als een mini-serie, wat zou willen zeggen dat het verhaal in het bestek van één seizoen afgerond zou worden.

32. Succession (S4) – voorjaar (Streamz)

2023 wordt een jaar met een nieuw seizoen van Succession, wat het dus automatisch een goed (serie)jaar zal maken. Het vierde seizoen zal uit tien afleveringen bestaan, wat er dus opnieuw twee meer zijn dan het vorige. En voor diegenen die het zich afvragen: ja, ook Alexander Skarsgård, die vorig seizoen een Emmy-genomineerde gastrol had, doet opnieuw mee. Wat de plot betreft zijn er nog geen details bekend, maar er hoeft niet aan getwijfeld worden: dit wordt weer steengoed. De teaser alleen al is smullen.

33. The Marvelous Ms. Maisel (S5) – voorjaar (Prime Video)

© Prime Video

Eén van de series waar we dit jaar afscheid van zullen moeten nemen is The Marvelous Ms. Maisel, want het vijfde seizoen van deze reeks is de laatste. Er is nog geen officiële datum aangekondigd, maar aangezien het filmen al in februari van vorig jaar begonnen is en de vorige seizoenen altijd snel na de voorgaande volgden, gokken we dat het nieuwe seizoen ergens in de eerste maanden van dit jaar op Prime Video zal verschijnen. We kijken er alvast naar uit om Rachel Brosnahan opnieuw in overdrive te zien gaan als Midge Maisel.

34. Good Omens (S2) – zomer (Prime Video)

© Prime Video

Op een kleine verschijning in de lockdown na in een filmpje van vier minuten is dit de eerste keer dat we David Tennant en Michael Sheen weer zullen kunnen verwelkomen als duivel en engel. Nochtans is het al van 2019 geleden dat we Good Omens konden bekijken op Prime Video. Naast Tennant en Sheen zal ook onder andere Jon Hamm terugkeren als de engel Gabriel.

35. Emily In Paris (S4) – eindejaar (Netflix)

© Netflix

Nog een klein beetje een long shot, maar aangezien de vernieuwing van Emily In Paris de laatste keer in één keer met twee seizoenen gegaan is en er sinds 2020 al elk jaar een seizoen van de reeks met Lily Collins verschenen is, gokken we dat we rond het eindejaar van dit jaar ook een nieuw seizoen Emily In Paris zullen kunnen verwelkomen.

Nieuwe series zonder datum

36 & 37. Star Wars-reeksen Ahsoka en Skeleton Crew (Disney+)

© Disney

Star Wars-liefhebbers kunnen op hun beide oren slapen, want naast The Mandalorian en het nieuwe seizoen van de animatiereeks The Bad Batch vroeg in dit jaar zullen nog twee nieuwe reeksen uit het Star Wars-universum hun intrede doen dit jaar. Ahsoka, met Rosario Dawson in de hoofdrol, speelt zich af in dezelfde tijdlijn als The Mandalorian en vertelt een verhaal van Ahsoka Tano, een leerlinge van Anakin Skywalker die zelf tot een held is uitgegroeid. Hayden Christensen zal net als in Obi-Wan Kenobi zijn rol van Anakin voor deze serie hernemen. Wat Skeleton Crew ons precies te bieden heeft, is nog niet echt duidelijk. Wat we wel al zeker weten is dat de reeks zal draaien om een aantal kinderen die verloren lopen in het Star Wars-universum en dat Jude Law zal meespelen in de reeks.

38-43. Marvel-reeksen What If…? (S2), Secret Invasion, Echo, Loki (S2), Ironheart en Agatha: Coven Of Chaos (Disney+)

Uiteraard geen televisiejaar zonder meer Marvel-content op Disney+. De reeksen zullen netjes gespreid worden over het gehele jaar, met vroege releases voor het tweede seizoen van de animatiereeks What If…? dat alternatieve scenario’s in het MCU uitwerkt, en Secret Invasion waarin Samuel L. Jackson zijn terugkeer zal maken als Nick Fury en daarnaast ook onder andere Olivia Colman en Emilia Clarke te zien zullen zijn. In het midden van het jaar volgen dan Echo en het tweede seizoen van Loki. Echo zal draaien rond Maya Lopez. In die reeks zal ook Matt Murdoch te zien zijn als Daredevil en zal ook Vincent D’Onofrio zijn opwachting maken als Wilson Fisk. In het najaar is het dan nog de beurt aan Ironheart waarin we nader kennis zullen maken met Riri Williams (Dominique Thorne), die haar intrede deed in Black Panther: Wakanda Forever vorig jaar. Tot slot is dan ook nog Agatha: Coven Of Chaos aan zet. Kathryn Hahn speelt daarin een personage dat we leerden kennen in WandaVision (2021) en zal in die reeks het gezelschap krijgen van de altijd te verwelkomen Aubrey Plaza. Marvel werkt overigens ook nog aan Daredevil: Born Again, maar die reeks zou voor 2024 zijn.

44. The Idol (Streamz)

https://www.youtube.com/watch?v=J6g6R6x17yA&ab_channel=HBO

Het is al even uitkijken naar The Idol. De reeks werd mee ontwikkeld door de populaire zanger The Weeknd en hij zal er ook zelf in meespelen. Het verhaal speelt zich af in de muziekindustrie en gaat over een jong opkomend muziektalent (Lily-Rose Depp) en een clubeigenaar (The Weeknd) die een complexe relatie krijgen. De regie is in handen van Euphoria-bedenker Sam Levinson. Die kreeg de voorkeur op regisseur Amy Seimets die bedankt werd voor bewezen diensten nadat, zo klonk het bij HBO, er voor een andere creatieve richting gekozen werd. Ook actrice Suzanna Son was niet meer betrokken bij het project en verschillende afleveringen werden opnieuw opgenomen. Dat klinkt alsof het ofwel een briljante reeks wordt, ofwel een grootse mislukking. We blijven alleszins naar deze reeks uitkijken, want naast The Weeknd en Lily-Rose Depp zijn ook popidolen Troye Sivan en de nichemuzikant Moses Sumney te zien in de reeks. Op een officiële datum is het nog wachten.

45. Love And Death (Streamz)

© HBO

Geen nieuw jaar zonder een nieuwe minireeks van David E. Kelly. Na Big Little Lies en The Undoing ontwikkelde hij Nine Perfect Strangers voor Prime Video, maar voor Love And Death keert hij terug naar HBO. Dat betekent dus dat de reeks waarschijnlijk in België op Streamz te zien zal zijn. Elizabeth Olsen speelt een huisvrouw, Candy Montgomery, die in 1980 haar vriendin Betty Gore (Lily Rabe) om het leven bracht met een bijl. Ook onder andere Jesse Plemons en Krysten Ritter zullen in de reeks te zien zijn. Over dezelfde zaak was trouwens vorig jaar Candy te zien op Disney+ met Jessica Biel in de hoofdrol, maar dat lijkt de voortgang van deze reeks niet in de weg te staan.

46. Berlín (Netflix)

In 2021 kwam La Casa De Papel na vijf seizoenen tot een einde, maar voor de fans van die reeks is er nu goed nieuws: bedenker Álex Pina heeft een spin-off gepend rond Berlín, één van de personages uit die reeks. Naast acteur Pedro Alonso zullen er heel wat nieuwe gezichten in de reeks te zien zijn.

47. Gen V (Prime Video)

Nog meer spin-offs, want ook van de succesreeks The Boys van Prime Video komt er eentje aan. In Gen V draait het om de opleiding voor jonge superhelden die gerund wordt door Vought International. Hier worden enkele puberende, competitieve ‘Supes’ opgeleid die hun fysieke, seksuele en morele grenzen verkennen en verleggen, om te concurreren in de strijd voor de beste contracten in de beste steden. Op Hunger Games-achtige wijze worden ze zo klaargestoomd voor het superheldendom.

48. Orphan Black: Echoes (AMC+)

© AMC

Tussen 2013 en 2017 liep vijf seizoenen lang Orphan Black. Die serie krijgt nu een sequel onder de titel Orphan Black: Echoes. Interessant is dat John Fawcett, die ook de bedenker en regisseur is van het origineel, ook bij deze reeks betrokken is. In de cast vinden we een aantal actrices terug die onze interesse opwekken en die we kennen van verschillende reeksen. Keeley Hawes (Line Of Duty), Krysten Ritter (Breaking Bad en Jessica Jones) en Alexandra Castillo (The Handmaid’s Tale).

49. Diamonds (Netflix & De Mensen)

© Netflix & De Mensen

Eén en Netflix slaan de handen in elkaar voor de nieuwe reeks Diamonds, een misdaadreeks die zich afspeelt in het Diamantkwartier in Antwerpen. Diamonds wordt geregisseerd door Rotem Shamir die we kennen van de sterke reeks Fauda (zie boven). Diamonds brengt het verhaal van de eeuwenoude diamantindustrie die vecht om te overleven in een nieuwe, snel veranderende wereld. De reeks volgt de strijd van de Joodse familie Wagner, een van de meest invloedrijke families in de Antwerpse diamantindustrie. Wanneer de jongste zoon zelfmoord pleegt, keert zijn vervreemde broer Noah terug naar huis en probeert hij de familiezaak in leven te houden. Daarbij gebruikt hij echter methodes die allesbehalve orthodox zijn, in een wanhopige poging om hem en zijn familie te redden. In de reeks zal Nederlands, Engels en Jiddisch worden gesproken en zullen mensen meespelen als Kevin Janssens, Robbe Cleiren, Marie Vinck, Els Dottermans en Jeroen Van der Ven.

50. Ferry: De Serie (Netflix, De Mensen & VRT)

Undercover is definitief afgelopen, maar over Ferry valt nog best wat te vertellen, blijkbaar. Naast Frank Lammers als Ferre zelf keren in deze nieuwe reeks ook vertrouwde gezichten als Elise Schaap (Danielle), Monic Hendrickx (Claudia), Raymond Thiry (John), Tim Haars (Remco), Huub Smit (Dennis), Kevin Janssens (Jurgen) en Yannick van de Velde (Lars) terug. Een nieuwe rol in de Brabantse onderwereld is weggelegd voor Koen De Grave, hij kruipt in de rol van Marco Grootaers. In de serie zullen we volgen hoe Ferry Bouman als beginnend producent van xtc voet aan de grond probeert te krijgen in de Brabantse misdaadwereld. Samen met John, schoonbroer Lars, Remco en Dennis gaat hij de strijd aan met de onwrikbare drugsbaron Arie Tack en een beruchte motorclub om zijn plaats aan de top te veroveren.

51. Django (Canal+ & Sky Studios)

Niemand minder dan Matthias Schoenaerts speelt de titelrol in deze reeks van Canal+ en Sky Studios en dat met steractrice Noomi Rapace aan zijn zijde. De serie is losjes gebaseerd op een film van Sergio Corbucci uit 1966 en speelt zich af in de jaren 1860. Django is op zoek naar zijn dochter.

52. Alter Ego (Streamz & Play4)

© Streamz & Play4

Ook Streamz blijft investeren in Vlaamse fictie. Net als Arcadia hierboven is Alter Ego een Vlaams-Nederlands scifi-project. De reeks zal scifi bieden met een realistisch snuifje, zoals eerder Déjà Vu (2021) dat al deed. In dit geval draait de plot om de dood, die tussen de bevolking rondloopt. Ze doet beroep op een aantal klonen om diegenen wiens tijd gekomen is, aan te raken en te doen sterven. In de cast zijn onder andere Wouter Hendrickx, Ward Kerremans en Karlijn Sileghem te zien. De regie is in handen van Mathieu Mortelmans (Grond) en Frederike Migom (Binti).

53. Exen (Streamz & VTM)

In het najaar allicht op Streamz te zien: Exen. Een romantisch-komische reeks met in de hoofdrollen Bart Hollanders (bekend van Callboys en Dealer) en comedienne Serine Ayari die ook al in Hidden Assetts te zien was en bekend is als jurylid uit De Slimste Mens Ter Wereld. Hollanders speelt een losbol die een losbandig leven leidt dat daarbij past, tot hij trouwt met zijn grote liefde Yasmine. Maar dan blijkt dat hij zijn exen niet langer meer kan ontlopen. Naast de twee hoofdrollen zijn onder andere ook Charlotte Timmers, Ella-June Henrard, Janne Desmet en Eva Binon te zien als de exen van dienst. Pieter Van Hees regisseert, Bert Van Dael (De Twaalf) is showrunner. De reeks zal eerst te zien zijn op Streamz en daarna op VTM, maar wanneer precies, dat is momenteel nog een vraagteken.

54. Déjà Vu (S2) (Streamz)

© Toon Aerts/Streamz

In het eerste seizoen van Déjà Vu speelde Natali Broods een moeder die de kans krijgt om terug in de tijd te reizen, het verlies van haar dochter ongedaan te maken en de dingen anders aan te pakken. Déjà Vu krijgt een tweede seizoen, maar dat zal geen vervolgverhaal zijn. Daarmee wordt de reeks dus een anthologyreeks en zal in het tweede seizoen een volledig nieuw verhaal verteld worden. Dezelfde vraag blijft echter aan de kern van de reeks staan: kan teruggaan in de tijd alles veranderen? In dit nieuwe verhaal zal het liefdesverhaal van Halim (Yassine Ouaich), centraal staan. Hij staat aan de start van zijn volwassen leven en carrière en probeert de liefde van zijn leven Eva (Lauren Versnick) terug te winnen. Sinds Eva hem verlaten heeft, heeft het leven geen zin meer. Tot Halim per toeval een bedrijf ontdekt dat hem in de mogelijkheid stelt om terug te keren in de tijd.

Naast Yassine Ouaich – die we onder andere kennen van Grond – en Lauren Versnick, die te zien was in Een Goed Jaar en Studio Tarara, worden verdere hoofdrollen nog ingevuld door Vincent Van Sande en Nabil Mallat. Het eerste seizoen werd geregisseerd door Raf Reyntjens, maar voor de nieuwe reeks afleveringen mag Geoffrey Enthoven zich achter de camera zetten. Enthoven kennen we ook al als regisseur van films als Hasta La VistaHalfweg en Broer. Het verhaal werd geschreven door Nore Maatala. Het resultaat zal in 2023 exclusief bij Streamz te zien zijn.

55. Extrapolations (Apple TV+)

© Apple TV+

Dat ze bij Apple TV+ ambitie hebben om mee te spelen op het hoogste niveau is duidelijk. Extrapolations is een anthologyreeks die de effecten van klimaatverandering door de ogen van verschillende personages zal laten zien. De cast die zich rond deze reeks verzameld heeft is ronduit indrukwekkend. Enkele van de namen die aan dit project verbonden zijn: Meryl Streep, Sienna Miller, Kit Harington, Matthew Rhys, Gemma Chan, David Schwimmer, Forest Whitaker, Marion Cotillard, Tobey Maguire, Keri Russell, Diane Lane en Edward Norton. Regisseur en scenarist Scott Z. Burns was producer van de klimaatdocumentaire An Incovenient Truth (2006), maar schreef ook al de scenario’s voor The Bourne Ultimatium (2007) en Contagion (2011) en regisseerde de Amazon-film The Report (2019).

56. Lessons In Chemistry (Apple tv+)

© Apple TV+

Nog meer plannen bij Apple, want ze hebben ook een reeks klaar waarin Brie Larson de hoofdrol speelt. Zij speelt Elizabeth Zott, een jonge vrouw die er begin jaren zestig van droomt om wetenschapper te worden. Maar wanneer ze zwanger blijkt te zijn valt haar droom in duigen en wordt ze ontslagen uit het lab waar ze werkt. Het scenario is bij elkaar gepend door Susannah Grant die voor een Oscar werd genomineerd voor haar scenario van Erin Brokovich (2000) en een Emmynominatie wist te scoren voor de indrukwekkende Netflixreeks Unbelievable (2019), een serie die ook terug te vinden is in onze lijst met de 50 beste reeksen op Netflix. Lessons In Chemistry zou volgens de huidige geruchten een releasedatum hebben die ergens begin maart ligt.

57. Mrs. American Pie (Apple TV+)

In mei van 2022 is het filmen begonnen aan Mrs. American Pie, een tiendelige dramareeks van Abe Sylvia, de bedenker van Dead To Me (Netflix) en Hap And Leonard (niet te streamen). Daarin speelt Allison Janney een vrouw die haar hele identiteit en wat ze van het leven wil moet beginnen herdenken wanneer ze gedumpt wordt door haar man en haar hele sociale cirkel van op dat moment daardoor wegvalt. De serie kan rekenen op meer dan één sterke vrouw, want ook Laura Dern, Kristen Wiig en Kaia Gerber doen mee.

58. Masters Of The Air (Apple TV+)

© Apple TV+

Het paradepaardje van Apple TV+ moet dit jaar Masters Of The AIr worden. De serie wordt in de etalage gezet als een sequel op het legendarische Band Of Brothers van HBO. Hiervoor slaan John Orloff, één van de scenaristen van Band Of Brothers, en Cary Joji Fukunaga, de regisseur van het eerste seizoen van True Detective en van No Time To Die (2021) de handen in elkaar. De reeks draait rond een aantal piloten die alles hebben allergelaten om hun steentje bij te dragen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de strijd met nazi-Duitsland vanuit de lucht aan willen gaan. Naar verluidt hangt er een prijskaartje van maar liefst 250 miljoen dollar aan deze reeks. Austin Butler die vorig jaar bij het grote publiek bekend raakte omdat hij Elvis Presley vertolkte in Elvis, speelt één van de hoofdrollen.

59. The Continental (Peacock/Streamz?)

© Peacock

Er wordt al enige tijd aan een spin-offreeks van de populaire John Wick-films gewerkt. Die reeks zal draaien rond de wereldwijde keten van de The Continental-hotels, die een veilig toevluchtsoord vormen voor huurmoordenaars overal ter wereld. De serie was eerst in handen van streamer Starz, maar die heeft ze doorgegeven aan Peacock omdat het de serie niet meer geschikt achtte voor hun platform. Enkele van de series die op Peacock streamen komen bij ons op Streamz terecht. In België hebben we dus de grootste kans om de reeks daar te kunnen zien. De opvallendste naam in de cast op dit moment is die van Mel Gibson. Voorlopig is nog niet aangekondigd of ook Keanu Reeves, die John Wick speelt, in de reeks te zien zal zijn, maar een cameo wordt zeker niet uitgesloten.

60. The Penguin (Streamz)

© HBO Max

Zou er als alles goed gaat ook nog in 2023 moeten aankomen: The Penguin, een serie die zich afspeelt in het Batman-universum en waarvoor Colin Farrell zijn rol uit The Batman (2022) van Matt Reeves zal hernemen. Reeves vergeleek de reeks met misdaadklassieker Scarface (1983) en gangsterfilm The Long Good Friday (1980). Regisseur Craig Zobel die Mare Of Easttown (2021) inblikte zal alvast de twee eerste afleveringen voor zijn rekening nemen. Matt Reeves heeft duidelijk gemaakt dat deze reeks er eerst zal komen, vooraleer er een sequel op The Batman zal verschijnen.

61. Win Or Lose (Disney+)

© Pixar

Dit jaar gaat het gebeuren: Pixar gaat debuteren met hun eerste echte animatiereeks met origineel materiaal. In het veelbelovend klinkende Win Or Lose wordt een softballteam van scholieren gevolgd in de week van hun finale wedstrijd. Elke aflevering wordt verteld vanuit het perspectief van een ander personage. Will Forte – die we misschien nog het best kennen als Phil Tandy uit The Last Man On Earth (2015-2018) – zal de stem vertolken van de coach van het team. De serie wordt ergens op het einde van dit jaar verwacht.

62. Iwájú (Disney+)

© Disney+

Ook Disney blijft grenzen verleggen, want Iwájú is een animatiereeks van het huis van de muis in samenwerking met het Afrikaanse entertainmentbedrijf Kugali. De twee zullen voor de eerste keer samenwerken en doen dat voor de sciencefiction-animatiereeks Iwájú. Plotgewijs is er nog niets bekend, maar het resultaat zou dit jaar te zien moeten zijn.

Terugkerende series zonder datum

63. Atlanta (S3 & 4) – Disney+

In de Verenigde Staten zijn het derde en het vierde seizoen van Atlanta al afgelopen, maar om onduidelijke reden zijn die afleveringen nog niet tot hier geraakt. We wachten dus geduldig, maar dit jaar moet het dan toch echt gaan lukken om de twee laatste seizoenen van Atlanta – de eerste twee zijn wél via Disney+ te zien – tot in België te krijgen.

64. Yellowjackets (S2) – hopelijk ook ergens te streamen

© Showtime

Yellowjackets draait om een meisjesjeugdvoetbalteam dat betrokken raakt bij een vliegtuigongeluk en moet zien te overleven in de wildernis. Wat daar gebeurd is, weet niemand: vijfentwintig jaar later willen ook de overledenen er niet meer over praten en proberen ze elk om hun eigen leven te leiden. Het eerste seizoen van deze serie van Showtime was een behoorlijke hype in de Verenigde Staten. Hier is ze nogal stilletjes voorbij gegaan omdat de reeks enkel op VTM en VTM Go te zien was en al enige tijd niet meer te streamen is. Waar het tweede seizoen van Yellowjackets te zien zal zijn, kunnen we nog niet zeggen, maar we weten al wel dat het in de VS op 24 maart start. Christina Ricci – die een heerlijk geschift personage vertolkt – liet alvast weten dat het tweede seizoen nog geschifter en shockerender wordt. Kijk, zo krijg je ons warm!

65. The Witcher (S3) – Netflix

© Netflix

Aan het staartje van 2022 is nog een nieuwe reeks in het universum van The Witcher op Netflix verschenen (The Witcher: Blood Origin), maar dat wil niet zeggen dat Netflix het voor bekeken houdt met The Witcher, wel integendeel. De reeks werd eind oktober 2022 vernieuwd voor een vierde seizoen, vergezeld van het verrassende nieuws dat Henry Cavill zijn rol na drie seizoenen zal doorgeven aan Liam Hemsworth. Er werd vermoed dat Henry Cavill de rol heeft moeten neerleggen omdat hij het te druk zou krijgen als Superman in de films van DC, maar ook dat blijkt nu niet door te gaan. Bij Netflix hebben ze al laten weten dat dat niet wil zeggen dat Cavill zal terugkeren in zijn rol: zij gaan verder met Liam Hemsworth. Het derde seizoen – voor de duidelijk dus nog mét Henry Cavill – staat voor dit jaar op de planning.

66. Lupin (S3) – Netflix

Ze verklapten het zelf al op hun TUDUM-event: ook de charmante meesterdief Assane Diop (in de vorm van Omar Sy) keert dit jaar terug. Nu hij ondergedoken is, moet Assane leren om ver van zijn vrouw en zoon te leven. Door het leed dat zij door hem moeten doorstaan, kan Assane het niet langer uithouden en besluit hij terug te keren naar Parijs om hen een waanzinnig voorstel te doen: Frankrijk verlaten en elders een nieuw leven beginnen. Lupin is één van de meest sympathieke misdaadseries op Netflix, is geschikt om met het gehele gezin te bekijken en is tegelijkertijd ook nooit vervelend. Het tweede seizoen dateert trouwens al van 2021 dus het wordt vast een aangenaam weerzien.

67. Ted Lasso (S3) – Apple TV+

© Apple TV+

De ploeg van Ted Lasso is sinds juni van vorig jaar klaar met filmen, het goede nieuws is dus dat er dit jaar een nieuw seizoen van dé succesreeks van Apple zal aankomen. Het slechte nieuws is dat het meteen het laatste seizoen zal zijn. In de zomer van 2022 liet acteur Brett Goldstein (Roy Kent) al weten dat het derde seizoen geschreven is als een einde. Of Ted Lasso nu verdwijnt of niet: de voetbalcoach heeft toch voor altijd een beetje de wereld veranderd.

68. Futurama (S8/11) – Disney+

© Disney+

Na jaren afwezigheid keert Futurama terug voor een derde leven. Totaal onverwacht kwam begin 2022 de aankondiging van de Amerikaanse streamingdienst hulu dat ze de animatiereeks van Matt Groening terug zouden brengen voor twintig episodes. Het is een vervolg aan het turbulente parcours van de reeks. Van 1999 tot 2003 liep Futurama op Fox. Daarna werd het stil, tot Comedy Central de reeks in 2008 opnieuw oppikte. Tot ook zij er in 2013 mee ophielden. Nu wil hulu de reeks terugbrengen, na tien jaar afwezigheid, en het knappe is dat ook bijna de gehele originele stemmencast weer meedoet. De serie zal zijn nieuwe begin beleven in de 31e eeuw. Afhankelijk van wie je het vraagt en hoe je de afleveringen indeelt zal dit het achtste of het elfde seizoen van de reeks worden. Ze staan allemaal op Disney+ dus naar alle verwachtingen gaan we daar ook de nieuwe avonturen kunnen bekijken.

69. Doctor Who (S14) – Disney+

© Disney+

En er volgde nog groot nieuws in 2022, want Disney kondigde aan dat zij de nieuwe thuis van Doctor Who zullen worden voor alle toekomstige afleveringen van de reeks. Vooraleer Ncuti Gatwa (bekend uit Sex Education) echter aan de bak moet als de vijftiende Doctor keert David Tennant nog even terug voor enkele episodes. Een officiële startdatum daarvoor is er nog niet, maar de BBC spreekt van “laat in 2023”. En voor Belgische Whovians is er goed nieuws, want de Britse zender BBC ging een samenwerking aan met Disney+. Op die streamingdienst zal bij ons het aankomende seizoen van Doctor Who te zien zijn. Dat is dus iets om naar uit te kijken!

+ ook nog nieuwe seizoenen van Heartstopper (S2, Netflix), Winning Time: The Rise Of The Lakers Dynasty (S2, Streamz), Curb Your Enthusiasm (S12, Streamz), Barry (S4, Streamz), The Gilded Age (S2, Streamz), The Righteous Gemstones (S3, Streamz), True Detective (S4, Streamz), Invincible (S2, Prime Video) en The Wheel Of Time (S2, Prime Video) maar over die nieuwe seizoenen of mogelijke uitzenddata is tot op heden nog niet veel bekend.

Meer
Lees meer...