Studio 100 komt met musical over ‘Tien Om Te Zien’

Studio 100 komt met een nieuwe musical. Het gaat om Tien Om Te Zien: De Musical over het reilen en zeilen achter de schermen van het gigantisch populair, en vooral nostalgisch, programma. De aankondiging komt er op de 35ste verjaardag van de muziekshow die ook deze zomer opnieuw te zien zal zijn op televisie.

Na heel wat historische musicals als 40-45, Daens en Red Star Line kwam Studio 100 vorig jaar al eens met een iets minder zware show. Dat werd toen Vergeet Barbara, een jukeboxmusical met de muziek van Will Tura. Maar nu kondigt Studio 100 met Tien Om Te Zien: De Musical dus opnieuw een feelgoodshow aan. De musical gaat op 11 december 2024 van start.

Tien Om Te Zien: De Musical

“Met de komst van Tien Om Te Zien zien vier vrienden hun kans om als boysband een plaats in de spotlights te veroveren. Maar … is iedereen wel zo opgezet met hun plannen? En is de Vlaamse showbizz wel klaar voor hen?”, zo klinkt de korte samenvatting van de nieuwe show.

In de show zullen fans muziek horen uit de eerste vijf jaar van Tien Om Te Zien. “Die muziek krijgt een nieuw jasje, maar het zal altijd herkenbaar zijn”, vertelt Gert Verhulst. Ook al is Tien Om Te Zien de laatste jaren weer opnieuw te zien op televisie, we moeten dus geen moderne songs verwachten.

Sterrencast

De musical werd vandaag aangekondigd tijdens een persconferentie waarbij Willy Sommers en Anne de Baetselier zeer toepasselijk bekendmaakten dat het om een show rond Tien Om Te Zien ging. De twee lieten zowel cast als creatives aan het woord. Deze nieuwe feelgood musical zou alvast een perfecte mix van humor en nostalgische Vlaamse tophits moeten worden.

In de cast zullen dan ook heel wat bekende namen schitteren. Zo zullen onder andere Nathalie Meskens, Ruth Beeckmans, Kürt Rogiers, Peter Thyssen, Laura Tesoro, Jonas Van Geel, Tom Audenaert en Mathias Mesmans te zien zijn. Wie welke rol precies zal spelen, valt nog af te wachten.

Tien Om Te Zien: De Musical gaat op 11 december 2024 van start.

Meer
Lees meer...