Acteur Geert Van Rampelberg binnenkort te zien in musical ‘Red Star Line’

Binnenkort kunnen we een van Vlaanderens meestgevraagde acteurs zien schitteren in een musical. Vandaag maakte Studio 100 namelijk bekend dat Geert Van Rampelberg vanaf 2024 deel zal uitmaken van de cast van Red Star Line. Die musical is ondertussen al een tijdje te zien, maar verwelkomt binnenkort dus nieuwe castleden.

De laatste jaren kwam Studio 100 al met heel wat spektakelmusicals. In 2018 begon alles met 40-45 en daarna volgden ook nog Daens en Vergeet Barbara. Ondertussen is daar ook nog Red Star Line bijgekomen. Doorheen de shows zijn er ook al heel wat bekende acteurs en actrices de revue gepasseerd, maar binnenkort maakt een wel heel opvallende naam zijn opwachting.

Eerste musical

Voor Geert Van Rampelberg is het de eerste keer dat hij zich aan een musical waagt. De acteur is vooral bekend door rollen in verschillende populaire films en series. De laatste jaren is hij niet meer van het scherm weg te denken en deed hij onder andere mee in Knokke Off, Assisen, Code 37, The Broken Circle Breakdown en Studio Tarara.

Nu kiest Van Rampelberg dus de weg naar het musicalpodium. In het theater heeft de acteur al heel wat ervaring, maar het zal de eerste keer zijn dat hij in een musical te zien is. “Ik snap helemaal waarom dit een spektakel genoemd wordt”, vertelt hij. “Het is groots en indrukwekkend. Hierin mogen meespelen, vind ik enorm spannend.”

Red Star Line

De musical Red Star Line vertelt het verhaal van de oversteek die miljoenen mensen maakten van Europa naar de Verenigde Staten. Het verhaal focust daarbij vooral op het koppel Jan en Marie. Als Jan de kans krijgt om in Amerika als ingenieur aan de slag te gaan, gaat hij op het aanbod in. Marie zal hem later achterna reizen. Maar manipulatie en naïviteit brengt dat plan en hun liefde voor elkaar in gevaar.

Van Rampelberg zal vanaf maart 2024 de rol van Walter spelen. Walter is de Amerikaanse businessman die hoofdpersonage Jan én het publiek welkom heet in New York. De rol wordt afwisselend gespeeld met Peter Van de Velde.

Meer informatie vind je op de site van Red Star Line.

Meer
Lees meer...