WhatsApp krijgt grote update met volledig nieuw design

WhatsApp, de populaire berichtenapp van Meta, heeft een grote update aangekondigd met een compleet nieuw design. De update, die zowel voor Android- als iPhonegebruikers beschikbaar is, zorgt voor een strakkere look en feel en voegt integratie met Meta AI toe.

De update is bij veel gebruikers al enige tijd beschikbaar, maar nu rolt Meta de update officieel uit naar iedereen. De veranderingen zijn vooral visueel, met als doel om de app op beide besturingssystemen er meer consistent uit te laten zien.

Android en iPhone

Androidgebruikers merken de grootste veranderingen. De groene header is verdwenen en vervangen door een witte balk met het logo van WhatsApp in groene letters. De tabbladen voor Chats, Status, Communities en Oproepen zijn verplaatst naar de onderkant van het scherm. Bovenaan de app zijn nu drie knoppen om snel te schakelen tussen alle gesprekken, ongelezen berichten en groepsgesprekken.

Op de iPhone is de blauwe kleur van Meta vervangen door het herkenbare groen van WhatsApp. De tabbladen bevinden zich hier, net zoals op Android, onderaan de app. De knopjes bovenaan om te filteren tussen gesprekken zijn identiek aan die op Android.

Meta AI

Naast de visuele veranderingen, lijkt de update WhatsApp ook voor te bereiden op de integratie met Meta AI. In de screenshots die WhatsApp zelf deelde, is er een zoekbalk te zien met de mogelijkheid om te zoeken via Meta AI. Deze functie is in Europa nog niet beschikbaar, en is dus voorlopig nog niet zichtbaar in de app.

Meer
Lees meer...