‘Hitler and the Nazis: Evil on Trial’: Nieuwe Netflixdocumentaire krijgt officiële trailer

Er komt volgende maand een nieuwe documentaire aan over Hitler. Het gaat om een documentairereeks van Netflix die de naam Hitler and the Nazis: Evil on Trial kreeg. In de reeks zal ingezoomd worden op Hitler en hoe het in de Tweede Wereldoorlog zo ver is kunnen komen. Daarbij worden ook parallellen getrokken naar de actuele gebeurtenissen.

Er bestaan al honderden documentaires over de Tweede Wereldoorlog, maar daar komt er volgende maand nog eentje bij. Netflix zal dan namelijk de zesdelige docureeks Hitler and the Nazis: Evil on Trial uitbrengen.

Hitler and the Nazis: Evil on Trial

In Hitler and the Nazis: Evil on Trial doet Netflix het gekende verhaal van de Tweede Wereldoorlog uit de doeken. Maar er zal hierbij vooral ingezoomd worden op de aanloop naar de wereldoorlog en hoe de hele wereld lang toekeek op de schendingen van de mensenrechten door Duitsland, tot het uit de hand liep. De docureeks kijkt daarbij ook naar zaken als censuur en de rol van de media. Het klinkt allemaal herkenbaar in de oren en dat wordt in de docureeks niet vergeten. Zo horen we: “De wereld waarin we nu leven, lijkt veel vergeten te zijn van de lessen die we leerden van Nazi-Duitsland.”

De docureeks is gemaakt door Joe Berlinger, die ook al verantwoordelijk was voor The Ted Bundy Tapes. In de docureeks komt William L. Shirer “aan het woord”. Hij is een ooggetuige, een van de enige Amerikaanse journalisten in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. “Hij had een plekje op de eerste rij in de periode waarin Hitler aan de macht kwam”, vertelt regisseur Joe Berlinger. Shirer overleed in 1993, maar hij schreef verschillende boeken over zijn ervaringen in de Tweede Wereldoorlog en die zullen met de nieuwste technologie verteld worden in de stem van Shirer. De reeks bestaat uit zes afleveringen van ongeveer een uur lang.

Bekijk hier de officiële trailer:

Hitler and the Nazis: Evil on Trial verschijnt op woensdag 5 juni op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...