De mol blikt na de finale terug op het avontuur en zijn beste sabotages

De Mol zit erop en dus kennen we ook de mol. Na een lange – en voor velen ook moeilijke – zoektocht is Senne eindelijk ontmaskerd aan het einde van een mooie finale. Na afloop blikt hij terug op het enorme avontuur én op zijn vele sabotages.

Na afloop van de finale kreeg Senne van Gilles De Coster meteen een mooi compliment. “Senne heeft echt in alle opdrachten iets uitgestoken, behalve in de spaghettiopdracht met de mama’s, want die had Bernard al gesaboteerd”, klonk het.

Opluchting

“De opluchting is heel groot. Het is heel leuk geweest om de voorbije weken de mensen in mijn omgeving te plagen en hen aan het lijntje te houden als ze te nieuwsgierig werden. Maar ik heb nu vooral veel zin om open en eerlijk te kunnen spreken over mijn ervaringen daar. Ik ben vaak nogal een flapuit dus ik heb de voorbije acht weken echt hard op mijn woorden moeten letten”, zegt Senne, die meteen eraan toevoegt dat zelfs zijn mama nog niet weet dat hij de mol is.

“Mijn vriendin, mijn ouders, mijn broers en zus, mijn vrienden, de collega’s… Iedereen is heel enthousiast en leeft ook enorm mee met het programma, superleuk om te zien. Ik heb ook al heel veel te horen gekregen dat ze trots zijn op mij, ongeacht de uitkomst. Ik ben nu vooral benieuwd naar hun reactie na de onthulling.”

Bromance

Die onthulling voor vrienden, familie en het publiek is er uiteraard pas nu gekomen, maar aan Bernard en Michaël mocht Senne zijn identiteit al verklappen aan het einde van de reis in Sicilië. “Dat was een onwezenlijk moment. Uiteraard kijk je daar doorheen de reis ergens wel naar uit. Maar het is tegelijkertijd ook heel jammer omdat het ook betekent dat het voorbij is. Ik wist niet zo goed wat zeggen toen ik daar oog in oog met Bernard stond. Ik was best opgelucht dat ik kon stoppen met de rol van de mol te spelen, maar tegelijk wilde ik dat we meteen opnieuw konden beginnen”, blikt hij terug.

Na die finale kwam er ook een einde aan de bromance die de drie finalisten de laatste dagen in Sicilië hadden. “De laatste opdrachten die we gespeeld hebben, onze laatste verblijfplaats, waren allemaal waanzinnig. Ik heb ook een heel goede band met Michaël en Bernard dus wij hebben ons nog enorm geamuseerd. Ik denk dat we alle drie heel goed aanvoelden dat het bijna voorbij was. Dus we hebben er nog alles uitgehaald wat we konden.”

Voorbereiding

Met een prijzenpot van amper 24.160 euro mag Senne zich een van de beste mollen ooit noemen. Die goede prestatie komt er uiteraard mede dankzij een goede voorbereiding. “Ik heb me als mol uiteraard erg goed voorbereid en wist perfect wat ik wilde doen. Ik heb mijn plannetjes als mol in mijn hoofd wel 100 keer heb herhaald voor het vertrek”, legt hij uit.

“Maar hoe klaar je ook denkt te zijn: je moet het dan ook echt gaan doen tussen negen anderen die op je vingers kijken en heel intens met dat spel bezig zijn. Dat er enkele competitiebeesten tussen zaten hielp natuurlijk ook niet. Ik denk dat ik daarom aanvankelijk misschien iets stiller was dan gebruikelijk. Maar al snel voelde ik me prima op mijn gemak, en heb ik me in de groep ook enorm geamuseerd”, gaat Senne verder.

Sabotages

“Ik heb mij ook echt enorm geamuseerd. Ik speel graag vals, dus om dat drie weken aan een stuk te mogen doen, in zo’n waanzinnige scenario’s en op zulke locaties, omringd door heerlijke mensen … dat is een droom. Ik heb hier vrienden voor het leven gemaakt die ik hopelijk nog vaak ga zien”, geniet Senne nog steeds na.

“De sabotage met mijn mama”, antwoordt Senne als hem gevraagd wordt naar zijn favoriete sabotage. “Dat plan is van A tot Z gelukt. Ik had er op voorhand zo op gehamerd dat, als de gelegenheid zich voordeed, ze altijd voor pasvragen of een vrijstelling moest kiezen. Het was ook spannend, want om het te doen mislukken moest ik in de finale van het spel terechtkomen. Bovendien had ik die dag ook een verdubbelaar ingezet, dus het mocht absoluut niet lukken. Dat al die risico’s dan zo mooi volgens plan uitdraaien was fantastisch. Ik ga mama wel echt trakteren op een weekendje Amsterdam nu.”

Ook het openen van de doos van Pandora beschouwt Senne als een van zijn hoogtepunten. “De doos moest sowieso opengaan, maar dat als mol zelf kunnen doen is toch een beetje een erezaak. Als er geld moet verdwijnen, doe je dat liefst zelf!”

Verdubbelaars

Hoewel Senne zijn opdracht als mol tot een zeer goed einde heeft gebracht, werd het hem vooraf alleszins niet makkelijk gemaakt. Met de introductie van de verdubbelaars had de groep namelijk een extra wapen in handen tegen de mol.

“Ik werd inderdaad wat zenuwachtig toen het me voor de reis werd verteld, ja. Het was een extra moeilijkheid en een grote uitdaging. Ik ben er dan vol tegenaan gegaan, dat zal je zien in de laatste aflevering volgende week. Het is al bij al goed gelukt. Voor mij …”, besluit mol Senne.

De laatste aflevering van het twaalfde seizoen van De Mol is zondag 19 mei te zien op Play4.

Wil je op de hoogte blijven over alles van De Mol? Word dan lid van onze Facebookgroep DE MOL 2024: alle hints en tips!.

Meer
Lees meer...