Rode Duivels: Domenico Tedesco maakt EK-selectie bekend op 28 mei

Er komen spannende tijden aan voor de beste voetballers van ons land. Eind deze maand maakt bondscoach Domenico Tedesco namelijk bekend welke Rode Duivels zich mogen opmaken voor het komende Europese kampioenschap voetbal in Duitsland. Voor dat toernooi mogen 26 spelers geselecteerd worden.

UEFA Euro 2024 komt eraan. Op 14 mei gaat in Duitsland namelijk het EK voetbal van start. België zal zijn EK op maandag 17 juni openen in Frankfurt tegen Slovakije. Zaterdag 22 juni treft het Roemenië in Keulen, dicht bij huis dus. De laatste wedstrijd van de groepsfase voor de Rode Duivels gaat door op woensdag 26 juni in Stuttgart tegen Oekraïne.

Selectie

Naast onze tegenstanders in de groepsfase kennen we ondertussen ook al de uitrusting waarmee de Rode Duivels op dat EK zullen aantreden. Daardoor is het nu volop aftellen tot het bekendmaken van de selectie. Op vraag van verschillende bondscoaches besloot de UEFA om het aantal te selecteren spelers op te trekken van 23 naar 26. Daardoor heeft Tedesco dus meer mogelijkheden in zijn selectie.

De KBVB maakte bekend dat die selectie op dinsdag 28 mei bekendgemaakt zal worden. Dat is ruim voor de deadline van 7 juni die de UEFA heeft ingesteld.

Oefenwedstrijden

De Belgische EK-selectie wordt samen verwacht op 31 mei en zal op 1 juni een eerste keer trainen. Daarna staan nog twee oefenwedstrijden op de planning in het eigen Koning Boudewijnstadion. Op 5 juni ontvangt België daar Montenegro en op 8 juni komt Luxemburg op bezoek. Op 12 juni reist de Belgische ploeg tenslotte af naar Duitsland.

Meer
Lees meer...