Rode Duivels stellen officieel nieuwe truitjes voor

De Rode Duivels hebben officieel hun nieuwe tenues voor het komende EK in Duitsland onthuld. Eerder deze week werden al foto’s van de nieuwe shirts van de Rode Duivels gelekt. De thuis- en uittenues voor de nationale ploegen zijn in samenwerking met adidas. Het uitshirt is een eerbetoon aan striptekenaar Hergé en zijn creatie, Kuifje.

De presentatie van deze nieuwe tenues vond plaats in het Hergé Museum in Louvain-La-Neuve. Met een blauw shirt, witte kraag, bruine shorts en witte kousen doet het uittenue denken aan de stripfiguur Kuifje. Het nieuwe thuisshirt krijgt dan weer een donkerrode kleur met gouden accenten.

De shirts kwamen niet als grote verrassing. Samen met tenues van onder andere Duitsland, Engeland en Italië circuleerde het nieuwe uittruitje van de Belgen al enkele weken op het internet. De presentatie viel ook samen met een contractverlenging van coach Domenico Tedesco. Hij blijft nog zeker tot na het WK van 2026.

Eerbetoon aan Hergé

Piet Vandendriessche, CEO van de KBVB, deelt zijn enthousiasme over de nieuwe tenues. “Als grote Kuifje-fan vind ik het geweldig dat onze Rode Duivels Europa zullen veroveren in een shirt dat gebaseerd is op één van de grootste Belgische helden. Het is fantastisch om een eerbetoon te brengen aan een echt wereldicoon: Hergé. Hopelijk geeft Kuifje hen de inspiratie om geweldige prestaties neer te zetten, te beginnen deze zomer in Duitsland.”

Eerste keer in de nieuwe truitjes

Op zaterdag 23 maart zal het thuistenue voor het eerst gedragen worden in een vriendschappelijke interland tegen Ierland. Het uittenue is voor het eerst te zien op dinsdag 26 maart in een oefenwedstrijd tegen Engeland.  

België neemt het deze zomer op in de groepsfase van het EK 2024. De tegenstanders Roemenië en Slovakije zijn alvast bekend. De derde tegenstander wordt deze maand nog bepaald. Daarbij gaat het tussen IJsland, Bosnië en Herzegovina, Oekraïne en Israël. Op 17 juni vangt België zijn EK aan in Frankfurt tegen Slovakije.

Meer
Lees meer...