Rode Duivels: Tedesco roept één debutant op voor oefenduels tegen Ierland en Engeland

Bondscoach Domenico Tedesco heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de aankomende oefeninterlands van eind maart in en tegen Ierland en Engeland. Bij de 25 namen zit ook één debutant: verdediger Koni De Winter van Genoa. Op Kevin De Bruyne is het door een nieuwe blessure nog even wachten.

De rechte lijn van de Belgische nationale ploeg naar het Europees kampioenschap in Duitsland van komende zomer is ingezet. In de aanloop naar dat EK spelen de Rode Duivels nog vier oefenwedstrijden. De eerste twee daarvan staan later deze maand gepland. Zo trekt België op zaterdag 23 maart naar Ierland en volgt op dinsdag 26 maart een wedstrijd in en tegen Engeland.

Geen Svilar …

Voor die oefenmatchen maakte bondscoach Domenico Tedesco zojuist zijn 25-koppige selectie bekend. Bij de doelmannen zien we daar het vertrouwde viertal Arnaud Bodart (Standard), Koen Casteels (Wolfsburg), Thomas Kaminski (Luton Town) en Matz Sels (Nottingham Forest).

De voorbije weken dook ook de naam van Mile Svilar op. De in Antwerpen geboren 24-jarige doelman is ijzersterk bezig bij AS Roma en zou een selectie voor Servië geweigerd hebben. Omdat hij voor dat land enkele jaren geleden al een oefenwedstrijd speelde, kan hij volgens Tedesco niet meer voor België uitkomen. Over een eventuele vervroegde terugkeer van Thibaut Courtois is er geen nieuws.

… wel De Winter

Bij de verdedigers zien we wel een nieuwkomer. De naam van Koni De Winter wordt al lang in verband gebracht met de nationale ploeg. De jeugdspeler van Lierse en Zulte Waregem maakte zijn enkele jaren geleden zijn profdebuut bij het grote Juventus en speelt nu op huurbasis bij Genoa. Daar heeft hij een basisplaats.

Daarnaast zien we ook de terugkeer van Thomas Meunier. Die speelde op het WK in Qatar eind 2022 voor het laatst voor België, maar verhuisde vorige maand naar het Turkse Trabzonspor en heeft daar opnieuw een basisplaats. Andere verdedigers in de selectie zijn Timothy Castagne (Fulham), Zeno Debast (Anderlecht), Olivier Deman (Werder Bremen), Wout Faes (Leicester City), Arthur Theate (Stade Rennes) en Jan Vertonghen (Anderlecht).

Ameen Al-Dakhil en Zinho Vanheusden zijn er in vergelijking met de laatste keer niet bij. Alessio Castro-Montes (Union) wordt volgens Tedesco gevolgd, maar zal zijn debuut dus nu nog niet maken. Voor de officieel gestopte ervaren rotten Toby Alderweireld en Axel Witsel staat de deur op een kier.

Geen De Bruyne

De langverwachte terugkeer van Kevin De Bruyne bij de Rode Duivels zal nog even moeten wachten door een liesblessure. Er wel bij op het middenveld zijn Charles De Ketelaere (Atalanta), Amandou Onana (Everton), Orel Mangala (Olympique Lyon), Youri Tielemans (Aston Villa), Arthur Vermeeren (Atlético Madrid) en Aster Vranckx (Wolfsburg). Yannick Carrasco (Al-Shabab) ontbreekt met een spierblessure.

In het aanvallende compartiment rekent Tedesco op Johan Bakayoko (PSV), Michy Batshuayi (Fenerbahçe), Jéremy Doku (Manchester City), Romelu Lukaku (AS Roma), Dodi Lukebakio (Sevilla), Loïs Openda (RB Leipzig) en Leandro Trossard (Arsenal). In vergelijking met de laatste wedstrijden van de Rode Duivels ontbreekt Alexis Saelemaekers (Bologna).

Meer
Lees meer...