‘Liefde Voor Muziek’: Tourist LeMC vertelt over geboorte van zijn tweede kindje

In Liefde voor Muziek is het alweer tijd voor de laatste gewone aflevering. Die draait volledig rond Tourist LeMC. De Antwerpse zanger heeft iets met de plaats in Frankrijk waar het programma wordt opgenomen en heeft daar dan ook een bijzonder souvenir over mee.

Na Regi, Laura Tesoro, Clouseau, K3, Johannes Genard van School is CoolSuzan & FreekJasper Steverlinck en Stan Van Samang is het aan Tourist LeMC om in het middelpunt van de belangstelling te staan in Liefde voor Muziek. De Antwerpse zanger viert tijdens de opnames meteen ook zijn 39ste verjaardag waardoor het dus dubbel feest is.

Emmanuel

De reis in het mooie idyllische Frankrijk zorgt bij de deelnemers van Liefde voor Muziek niet alleen voor muzikale inspiratie, het brengt ook openhartige gesprekken naar boven. Daarvoor brengen alle deelnemers een bijzonder voorwerp mee waar ze iets willen over vertellen.

Dat voorwerp is voor Tourist LeMC een handgemaakt porseleinen kommetje, waarop de naam ‘Emmanuel’ geschilderd staat. “Ik heb net met drie meter bubble wrap geworsteld om dit potje uit te pakken. Mijn vrouw zei: ‘pakt da koemmeke mee’. Maar ik moest wel zien dat het niet kapot ging”, begint Tourist zijn uitleg.

Bobonne

“Om een kort verhaal lang te maken: ik was met mijn hoogzwangere vrouw Marta onderweg naar mijn bomma, die in Frankrijk woonde. We zochten nog een souvenirtje voor haar, maar we hadden ook nog een naam nodig voor ons tweede kindje. In de winkel grijpen Marta en ik op hetzelfde moment naar dit kommetje. Bon, we wisten het. We hadden meteen een naam én een cadeau voor de bomma. Dus dit is een heel bijzonder kommetje voor ons. En de bobonne mocht als eerste de naam van ons tweede kindje weten”, gaat hij verder.

Dat die grootmoeder een huisje had vlakbij de plaats in Frankrijk waar Liefde voor Muziek wordt opgenomen, maakt alles nog net iets meer bijzonder. “Mijn bomma is onlangs overleden en sindsdien staat het kommetje bij ons thuis. De cirkel is rond”, besluit Tourist zijn mooi verhaal.

Bekijk hier het fragment uit Liefde voor Muziek:

Liefde voor Muziek is elke dinsdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...