‘Liefde voor Muziek’: Deze songs van Suzan & Freek hoor je in de zesde aflevering

Het tiende seizoen van Liefde voor Muziek zit over de helft. Deze week krijgen de kijkers al de zesde aflevering te zien en daarin wordt het Nederlandse duo Suzan & Freek gevierd. Zij braken door met de hit Als het avond is, maar zijn sindsdien niet meer uit de hitlijsten weg te denken.

443 covers en 62 artiesten hebben we de afgelopen negen seizoenen al te zien gekregen in Liefde voor Muziek en dus was het tijd voor een jubileumeditie. Daarvoor selecteerden de makers van elk van de voorbije seizoenen één artiest die terugkeert.

Stan Van Samang (seizoen 1), Johannes Genard van School is Cool (seizoen 2), Clouseau (seizoen 3), Jasper Steverlinck (seizoen 4), Laura Tesoro (seizoen 5), Regi (seizoen 6), Tourist LeMC (seizoen 7), Suzan & Freek (seizoen 8) en K3 (seizoen 9) trokken samen naar Zuid-Frankrijk om er elkaars muziek én het jubileum te vieren.

Suzan & Freek

Na Regi, Laura Tesoro, Clouseau, K3 en School is Cool is het deze week aan Suzan & Freek om achterover te leunen. Zij mogen genieten van hun eigen nummers in een nieuw jasje. Daarna brengen zij ook nog een keer een hit uit hun seizoen. Daarbij kiezen ze voor Dit is voor Jou dat ze in het achtste seizoen brachten voor Ozark Henry.

Songs

Jasper Steverlinck ontroert Suzan tot tranen toe met zijn versie van Weg Van Jou, een vrolijk liefdesliedje waaraan door hem vakkundig een vleugje melancholie werd toegevoegd. Koen en Kris van Clouseau verrassen iedereen met een cover in het Frans. En dat op de hit Goud.

Ook Tourist LeMc heeft een surprise in petto voor Gedeeld Door Ons. Een cover die hij deelt … met Laura Tesoro. Zij brengt op haar beurt dan weer Als Het Avond Is. In het Engels wordt dat When The Stars Come Out.

Stan Van Samang kiest voor Slapeloosheid en die keuze was snel gemaakt. Hij toverde zijn cover om tot een song over de slapeloze periode na de geboorte van zoontje Lenny. K3 gaat dan weer voor Hoofd In De Wolken. Johannes Genard kiest voor Honderd Keer“Jullie tekst is een schattig romcom-verhaaltje, ik heb er de trademark Johannes-onzekerheid ingestoken”, klinkt het.

Bij Regi staan de zenuwen op scherp. “Toen ik wist wie er zou meedoen aan Liefde voor Muziek heb ik binnen de twee milliseconden geantwoord: allemaal goed, maar dát nummer wil ik absoluut doen. Spiegelbeeld is voor mij een cadeau tot en met. Ik doe het met mijn eigen Suzan & Freek: Maxine & Jaap.”

Liefde voor Muziek is elke dinsdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...