‘Liefde voor Muziek’: K3 brengt krachtige cover van ‘New Kids in Town’

In de nieuwe aflevering van Liefde voor Muziek draait alles rond zanger Johannes Genard van de band School is Cool. Daarbij neemt K3 het lied New Kids in Town onder handen, al toveren ze dat om tot de protestsong Kinderen van de Regenboog.

443 covers en 62 artiesten hebben we de afgelopen negen seizoenen al te zien gekregen in Liefde voor Muziek en dus was het tijd voor een jubileumeditie. Daarvoor selecteerden de makers van elk van de voorbije seizoenen één artiest die terugkeert.

Stan Van Samang (seizoen 1), Johannes Genard van School is Cool (seizoen 2), Clouseau (seizoen 3), Jasper Steverlinck (seizoen 4), Laura Tesoro (seizoen 5), Regi (seizoen 6), Tourist LeMC (seizoen 7), Suzan & Freek (seizoen 8) en K3 (seizoen 9) trokken samen naar Zuid-Frankrijk om er elkaars muziek én het jubileum te vieren.

New Kids in Town

Na Clouseau, Laura Tesoro en K3 is het deze keer aan Johannes Genard, zanger bij School is Cool, om geëerd te worden. Dat genre staat uiteraard mijlenver af van het genre dat K3 zingt. Dat houdt Hanne, Marthe en Julia echter totaal niet tegen.

Zij kiezen ervoor om hun eigen versie te brengen van New Kids in Town, de eerste single ooit van School is Cool. De vrouwen van K3 maken van dat lied een krachtige protestsong en maken daarmee duidelijk indruk op hun collega’s. Zo zien we Johannes Genard met open mond toekijken.

“We hebben teruggegrepen naar de oorsprong van K3. Daar is het hele regenboogverhaal begonnen, dat alles en iedereen er mag zijn. We willen op een liefdevolle manier een zaadje planten”, legt Hanne uit.

Bekijk hier het fragment in Liefde voor Muziek:

Liefde voor Muziek is elke dinsdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...