‘Liefde voor Muziek’: Deze songs van Clouseau hoor je in de derde aflevering

Na een weekje voetbal is het vanavond opnieuw tijd voor een aflevering van Liefde voor Muziek. Deze keer staat Clouseau centraal en zij hebben meteen ook iets te vieren. De groep bestaat dit jaar namelijk 40 jaar. Als cadeau krijgen ze acht nieuwe versies van hun songs voorgeschoteld.

443 covers en 62 artiesten hebben we de afgelopen negen seizoenen al te zien gekregen in Liefde voor Muziek en dus was het tijd voor een jubileumeditie. Daarvoor selecteerden de makers van elk van de voorbije seizoenen één artiest die terugkeert.

Stan Van Samang (seizoen 1), Johannes Genard van School is Cool (seizoen 2), Clouseau (seizoen 3), Jasper Steverlinck (seizoen 4), Laura Tesoro (seizoen 5), Regi (seizoen 6), Tourist LeMC (seizoen 7), Suzan & Freek (seizoen 8) en K3 (seizoen 9) trokken samen naar Zuid-Frankrijk om er elkaars muziek én het jubileum te vieren.

Clouseau

Deze week is Clouseau aan de beurt. Zij waren al te zien in het derde seizoen. Toen stonden ze naast onder andere Natalia, Bart Peeters en Gers Pardoel. Zelf scoorden ze hits met onder andere Helemaal Alleen, Drums Gaan Boem en She Goes Nana. Maar het grootste succes kenden ze met I Want You Back van Natalia. Die song brengen ze deze keer nog eens.

Songs

De andere artiesten hebben deze week alvast een gigantische voorraad aan liedjes om uit te kiezen. K3 kiest daarbij voor Vanbinnen. “Wij hebben het letterlijk genomen, dat diep vanbinnen nog altijd de mensen zitten die we ooit verloren zijn. Voor hen zingen we nu dit liedje”, vertelt Marthe. Suzan & Freek gaan dan weer voor een hit die ook in Nederland een klassieker werd en daar als enige Clouseau-song ooit op nummer 1 stond: Passie.

Regi kiest met Ik Wil Niet Dat Je Weggaat dan weer voor een opvallend trage song. Toch maakt hij er een energiek feestnummer van. Ook Tourist LeMC doet weer volledig zijn eigen ding met Brommer. Johannes Genard liet zich bij zijn keuze voor Oker dan weer inspireren door zijn vriendin en de Gorki-sound die hij in het nummer hoort. Jasper Steverlinck raakt op zijn beurt een gevoelige snaar met Domino.

De grootste verrassing van de avond komt dan weer uit de hoek van Laura Tesoro. Zij kiest met Stil voor een song die Koen net na zijn scheiding schreef en dus ook op het laatste nieuwe album stond. “Dit nummer vertegenwoordigt een jaar uit mijn leven”, vertelt Koen daarover. Stan Van Samang kiest met De Tegenpartij dan weer voor een grote hit.

Liefde voor Muziek is elke dinsdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...