‘Liefde voor Muziek’: Deze songs van Jasper Steverlinck hoor je in de zevende aflevering

Liefde voor Muziek zoomt vanavond in op Jasper Steverlinck. De 48-jarige zanger heeft er al een lange carrière opzitten, zowel met zijn band Arid als solo, en heeft dus een ruime muziekcatalogus om uit te kiezen. Dit zijn de songs die zijn collega-muzikanten onder handen hebben genomen.

Na Regi, Laura Tesoro, Clouseau, K3, Johannes Genard van School is Cool en Suzan & Freek is het dinsdag aan Jasper Steverlinck om in het middelpunt van de belangstelling te staan in Liefde voor Muziek.

De ondertussen al 48-jarige Jasper Steverlinck brak door in 1996 toen hij met zijn band Arid Humo’s Rock Rally won. Later ging hij ook solo aan de slag leende hij zijn stem uit aan meerdere andere groepen, zoals Within Temptation. Jasper zelf hoor je vanavond met Turn The Tide, een nummer van Sylver waar ook Regi aan meeschreef.

Alle songs

  • Koen en Kris Wauters van Clouseau bijten de spits af met Here’s to Love. “We hebben toch wel een licht stresske om zo’n song van zo’n onwaarschijnlijke zanger te brengen”, blikt Kris vooruit. Die stress blijkt nergens voor nodig, want Jasper Steverlinck krijgt meteen een krop in de keel.
  • Stan Van Samang gaat dan weer voor een song uit de beginjaren van Arid en kiest voor Believer.
  • Laura Tesoro doet denken aan Alicia Keys met haar versie van That’s Not How Dreams Are Made. Het blijkt een van de persoonlijke favorieten te zijn van Jasper. “Ik heb een paar nummers waarbij ik in mijn muziekstudio alle lichten dim en op de grond ga liggen om te luisteren naar de muziek. En dat ga ik ook doen bij dit nummer. Prachtig”, klinkt hij enthousiast.
  • Regi gaat terug naar zijn roots en zorgt voor een trancecover van If You Go. Daarvoor brengt hij zanger Arno mee.
  • Tourist LeMC brengt een Nederlandstalige versie van het nummer Night Prayer. “Ik heb het zo goed mogelijk proberen te vertalen, maar mijn Engels is niet zo goed”, lacht hij.
  • Suzan en Freek brengen iedereen aan het huilen met hun cover van On This Day.
  • Daarna is er gelukkig K3 om de wat vrolijkheid terug te brengen. Dat doen ze met hun versie van You Are, een nummer met een wel heel speelse tekst.
  • Johannes Genard sluit de avond af met Broken

Liefde voor Muziek is elke dinsdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...