‘Liefde voor Muziek’: Johannes Genard maakt indruk op Jasper Steverlinck

In Liefde voor Muziek staat de spotlight vanavond op Jasper Steverlinck. De andere kandidaten brengen dus een cover van hem of van zijn band Arid. Johannes Genard van School is Cool kiest daarbij voor Broken en dat maakt duidelijk indruk.

Na Regi, Laura Tesoro, Clouseau, K3, Johannes Genard van School is Cool en Suzan & Freek is het dinsdag aan Jasper Steverlinck om in het middelpunt van de belangstelling te staan in Liefde voor Muziek.

Jasper Steverlinck

De ondertussen al 48-jarige Jasper Steverlinck brak door in 1996 toen hij met zijn band Arid Humo’s Rock Rally won. Vier jaar later volgde hun debuutplaat. In 2002 ging Jasper Steverlinck dan solo en meteen scoorde hij een enorme hit met Life on Mars. Dat nummer zou maar liefst acht weken bovenaan de Ultratop 50 staan.

Later zou Jasper Steverlinck nog een comeback maken met Arid, al focust hij sinds 2012 volledig op zijn solowerk. Tussendoor leende hij zijn stem ook aan meerdere andere groepen, zoals Within Temptation.

Broken

Na een carrière van bijna dertig jaar is er dus meer dan genoeg muziek om uit te kiezen. Toch duurde die keuze voor Johannes Genard niet lang. “Ik vind dat een ongelooflijk schoon nummer. Ik kon niet anders dan dit kiezen”, zegt de zanger van School is Cool over Broken. Hij is vooral fan van het refrein van het lied dat staat op het succesalbum ‘Night Prayer’ uit 2018. En na zijn cover blijkt ook Jasper Steverlinck fan te zijn van de herwerkte versie van Broken.

Bekijk hier het optreden van Johannes Genard in Liefde voor Muziek:

Liefde voor Muziek is elke dinsdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...