‘Liefde voor Muziek’: Jasper Steverlinck spreekt over mentale gezondheid en meditatie

In Liefde voor Muziek draait de komende aflevering rond Jasper Steverlinck. Daarbij komt ook het thema mentale gezondheid aan bod. Om die op peil te houden, probeert Jasper ook in Frankrijk twee keer per dag te mediteren.

Na Regi, Laura Tesoro, Clouseau, K3, Johannes Genard van School is Cool en Suzan & Freek is het dinsdag aan Jasper Steverlinck om in het middelpunt van de belangstelling te staan in Liefde voor Muziek. Wie af en toe naar muziek van de zanger luistert, weet dat melancholie deel uitmaakt van zijn leven.

Transcendente meditatie

In het dagelijkse leven probeert Jasper uiteraard wel stabiliteit te vinden en zijn mentale gezondheid op peil te houden. Dat doet hij met transcendente meditatie, iets wat hij ook in Frankrijk tijdens de opnames twee keer per dag doet.

“Ik probeer twee keer per dag op een stoel te gaan zitten en aan transcendente meditatie te doen. Ik heb dat nodig. Ik keer dan letterlijk naar de stilte in mezelf. Ik vergelijk het graag met de zee: bovenaan zijn er altijd golven, die zijn als je gedachten. Het kan ook weleens stormen en dan zijn de golven groter. Maar diep in de zee is het altijd kalm”, legt hij uit.

“Ik kan nogal melancholisch zijn, zowel in mijn lijf als in mijn muziek. Maar met mediteren kan ik dat verzachten. Dat brengt me in balans. Mijn vrouw merkt het ook als ik niet gemediteerd heb. ‘Je bent anders’, zegt ze dan”, besluit Jasper Steverlinck.

Bekijk hier het fragment uit Liefde voor Muziek:

Liefde voor Muziek is elke dinsdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...