‘Senna’: Minireeks van Netflix over legendarische Formule 1-piloot krijgt teaser

Goed nieuws voor sportfans, want Netflix komt met een nieuwe serie die gebaseerd is op het leven van drievoudig wereldkampioen Formule 1 Ayrton Senna. De reeks Senna kreeg zojuist een eerste veelbelovende teaser.

Sportfans worden de laatste jaren verwend bij Netflix. Zo lanceerde de streamingdienst al heel wat succesvolle documentaires, in navolging van Formule 1: Drive To Survive. Ook in de toekomst staan er nog veel plannen in de steigers. Bovendien begint Netflix zich langzaam ook aan live sport te wagen. Daarvoor kocht het de rechten van WWE en plant het een bokskamp tussen Mike Tyson en Jake Paul.

Senna

Met Senna gaat Netflix een andere toer op. Het gaat hierbij namelijk over een zesdelige fictiereeks die gebaseerd is op waargebeurde feiten. De reeks gaat over de legendarische Formule 1-piloot Ayrton Senna en toont zijn leven van het begin van zijn carrière tot zijn overlijden.

Ayrton Senna is een van de beste Formule 1-rijders ooit. De Braziliaan won maar liefst drie wereldtitels, maar kwam morgen exact 30 jaar geleden om het leven tijdens een wedstrijd in Imola, Italië. Om dat jubileum te vieren, deelde Netflix juist vandaag de teaser van Senna.

Vicente Amorim werkte aan de reeks als showrunner, scenarist en regisseur. Voor dat laatste kreeg hij de hulp van Julia Rezende. De hoofdrol is in handen van Gabriel Leone (Ferrari).

Bekijk hier de teaser van Senna:

Senna verschijnt later dit jaar op Netflix. Zoek je in tussentijd nog iets om te bekijken? Bekijk dan onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...