Iconische voetbaltrainer José Mourinho krijgt documentaire op Netflix

Netflix heeft een reeks nieuwe sportdocumentaires aangekondigd. Een van de meest opvallende daarbij is een docureeks over voetbaltrainer José Mourinho. Deze nieuwe serie zal in de loop van 2025 verschijnen.

You love him or you hate him … maar onverschillig kan je niet zijn over José Mourinho. De 61-jarige Portugees heeft een indrukwekkend palmares en is alleen al daarom een van de beste voetbaltrainers ooit. Zo won hij zowel met Inter Milan als met Porto de Champions League. Op zijn palmares prijken ook nog drie andere Europese bekers. Daarnaast won Mourinho titels in Portugal, Engeland, Italië en Spanje en heeft hij meerdere records op zijn naam staan.

José Mourinho

Ondanks die vele successen is José Mourinho zeker niet altijd even geliefd. Hij kiest er namelijk vaak voor om zijn ploegen eerder verdedigend te laten spelen en kwam al meermaals in aanvaring met de pers. Zo noemde hij zichzelf ooit “the special one“, iets wat later uitgroeide tot zijn bekendste bijnaam.

Momenteel zit José Mourinho, na zijn ontslag bij AS Roma, zonder club, maar de voorbije meer dan 20 jaar was hij bij heel wat topclubs aan de slag. Meer dan genoeg verhalen dus om hem een documentairereeks te geven. Die komt er dan ook in 2025 op Netflix.

Mourinho

Mourinho, zoals de serie voorlopig heet, geproducet door John Battsek (Beckham, The Deepest Breath, WHAM!) en geregisseerd door Joe Pearlman (Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now, Robbie Williams). De reeks bevat exclusieve interviews met José Mourinho zelf en met spelers en collega’s die met hem samenwerkten of het tegen hem opnamen.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...