Docureeks ‘Beckham’ staat nu op Netflix, met onthullingen over carrière en privéleven

De vierdelige documentairereeks van Netflix over David Beckham staat sinds vandaag – woensdag 4 oktober – op de streamingdienst. In Beckham bekijken we het leven van de wereldster die al 30 jaar in de schijnwerpers staat, maar toch nog heel wat verborgen geheimen heeft.

De carrière van David Beckham begon in 1992 toen hij als 17-jarige zijn debuut maakte bij Manchester United. Hij zou uiteindelijk elf seizoen bij de topclub uit de Premier League spelen en er zowat alles winnen wat er te winnen viel. Met heel wat leeftijdsgenoten, waarmee hij al van bij de jeugd samenspeelde, maakten ze van Man Utd een van de populairste ploegen ter wereld. Individueel won hij in die periode ook tal van prijzen en werd hij zelfs twee keer (nipt) tweede in de verkiezing van FIFA World Player of the Year.

Hoogtes en laagtes op voetbalniveau

Met de fanatieke fans van de Engelse nationale voetbalploeg had hij een haat-liefdeverhouding. Zijn gouden generatie deed hen namelijk dromen van wint op een EK of een WK, iets wat Beckham en zijn ploegmaats nooit konden waarmaken. Een dieptepunt daarbij was zijn dramatisch gemiste penalty in de strafschoppenreeks in de kwartfinale tegen Portugal. Op clubniveau zou Beckham ook nog veel successen boeken met Real Madrid.

In 2007 was hij een van de eerste voetbalsterren die naar de recent opgerichte Amerikaanse voetbalcompetitie MLS trok. De komst van zo’n wereldster zorgde meteen voor aandacht voor zijn club LA Galaxy. Na dat Amerikaanse avontuur zou Beckham nog kortstondig terugkeren naar Europa om uit te komen voor AC Milan en Paris Saint-Germain.

Glamourkoppel

Naast zijn actieve voetbalcarrière staat de Brit ook bekend als mode-icoon. Voor de Britse tabloids was hij lang een van de meest interessante celebrity’s dankzij zijn – soms wat troebele – huwelijk met Spice Girl Victoria Beckham. Zijn huidige netwaarde wordt door verschillende bronnen ondertussen geschat op bijna een half miljard euro.

De laatste jaren is David Beckham vooral bezig met Inter Miami CF, een nieuw opgerichte club in de MLS. Toen de Britse voetbalster de overgang maakte naar LA Galaxy kreeg hij namelijk de belofte dat hij na zijn actieve voetbalcarrière zelf een ploeg zou mogen oprichten in de Amerikaanse competitie. Sportief was dat lang geen succes, maar recent wist Inter Miami CF met Lionel Messi wel de beste voetballer ter wereld aan te trekken.

Beckham

De eerste aflevering van Beckham focust op de voetbalcarrière van David Beckham. De klemtoon ligt daarbij vooral op zijn beruchte rode kaart en de bijhorende uitschakeling van Engeland op het WK. De gevolgen daarvan voor zowel Beckham als Victoria krijgen we te zien in de tweede aflevering, waar ook hun huwelijk aan bod komt.

De derde aflevering gaat onder andere over het vertrek van David Beckham bij Manchester United. Die volgden na een incident met de legendarische trainer Sir Alex Ferguson. In de laatste aflevering krijgen we het privéleven van de Beckhams te zien en alle moeilijkheden die hun huwelijk de laatste tien jaar hebben doorstaan. Denk daarbij onder andere aan het veelbesproken overspel, iets wat Netflix niet onbelicht laat.

(Her)bekijk de trailer van Beckham:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...