‘Beckham’ op Netflix vertelt verhaal van een van bekendste voetballers aller tijden

Het regent sportdocumentaires op Netflix de laatste tijd. Na verschillende reeksen over onder andere tennis, golf en Formule 1, volgt nu eentje over ex-voetballer David Beckham. In Beckham krijgen fans in vier delen het volledige verhaal van de Brit te zien.

Ondertussen is David Beckham druk bezig met zijn team Inter Miami, maar ooit was hij natuurlijk zelf een van de beste voetballers ter wereld. Hoe dat precies allemaal tot stand is gekomen, kunnen fans binnenkort zien in de sportdocumentaire Beckham op Netflix. De reeks bestaat uit vier afleveringen en verschijnt op 4 oktober op de streamingdienst.

David Beckham

David Beckham is nog steeds een van de beroemdste Engelse spelers ooit. De middenvelder begon zijn carrière bij de jeugd van onder andere Tottenham Hotspur en Manchester United en kende bij die laatste in 1992 ook zijn grote doorbraak. Daar speelde hij tot 2003, waarna hij naar Real Madrid trok.

Na een succesvolle carrière bij de Koninklijke, trok hij nog naar LA Galaxy, AC Milan en Paris Saint-Germain. Bij die laatste club ging hij ook meteen op voetbalpensioen. Naast zijn voetbalcarrière kwam Beckham vaak in de media door zijn huwelijk met Spice Girl Victoria Beckham.

Documentaire

In de Netflixdocumentaire is Beckham open over alle moeilijke momenten in zijn carrière, de mensen die hem geholpen hebben, enzovoort. Ook mensen die hem nauw aan het hart liggen, komen aan het woord. Zo zien we onder andere Victoria Beckham, vrienden, familie én oud-ploeggenoten van David. In de documentaire vertelt Beckham ook voor het eerst over zijn dwangstoornis.

Bekijk de trailer van Beckham hier:

Beckham verschijnt op 4 oktober op Netflix. Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...